Zucchini cheese balls

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 3166 vizualizari

 

Mereu mi-au placut dovleceii si sa experimentez diverse retete cu ei.Din copilarie mama imi facea rulouri din dovlecei umplute cu legume si rumenite la cuptor, chiftelute din dovlecei, ghiveci, si desigur dovleceii pane facuti uneori si salata cu otet.Apoi am crescut eu si am facut si sufleu din dovlecei precum si alte combinatii pornind de la retetele mamei.Azi va dau o reteta simpla de chiftelute de dovlecei in care am adaugat elemente noi, inspirata putin de aici: http://www.lifesambrosia.com/2009/02/zucchini-cakes-recipe.html

 

INGREDIENTE

  • ingrediente:•
  • 1 zucchni (dovlecel cu coaja verde inchis)mare razuit si scurs de apa (sau daca nu aveti puneti vreo 2 dovlecei mai mici cu coaja verde deschis, sunt foarte gustosi;)
  • 1 morcovel fraged razuit;
  • 1 varf de cutit de nucsoara praf
  • 1 fir ceapa verde tocat cu frunze cu tot
  • 1 fir usturoi verde tocat cu frunze cu tot
  • putin marar verde tocat marunt;
  • 100 g cascaval mai tare si sarat razuit
  • 100 g fulgi de porumb zdrobiti/pesmet mai mare grunjos
  • 1 praf de piper negru
  • 1 praf de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini cheese balls:

Combina toate ingredientele intr-un castron și se amestecă bine.

Formati cu mana chiftelute si le tavaliti fie prin putina faina si le prajiti in putin ulei, la foc mediu pana se rumenesc,  aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. fie le tavaliti prin fulgi de porumb maruntiti si le coaceti la cuptor in tava pe hartie de copt.
 

   

 

TIPS-URI

1

daca vi se pare prea moale compozitia , adaugati putina faina;

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zucchini cheese balls 230588
retete culinare - Zucchini cheese balls 230589

COMENTARII (15)

Panacris 1

24.05.2013, 08:09

epurasha2bb 1

24.05.2013, 23:39

va pupa Epu pe toate !

babi5 1

10.06.2013, 14:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55