Zuppette cu blat de bezea si nuca

de diana_k in Prajituri, 9 Noi 2012 | 12159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj, 800g
  • pentru blatul de bezea
  • 6 albusuri
  • 150 g miez de nuca taiata
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 40 g faina
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 125 g unt sau margarina
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zuppette cu blat de bezea si nuca:

Lasam aluatul de foietaj sa se deschete la temperatura camerei. Il desfacem, il taiem in doua si coacem doua foi.

Punem miezul de nuca la prajit intr-o tava la cuptor, apoi il taiem bucatele sau il strivim cu sucitorul.

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana se formeaza o bezea tare, lucioasa ce nu curge. Adaugam nucile, faina si praful de copt. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Coacem la 180 grade cam 25 minute. Il lasam sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Mixeaza frisca si o dam la rece.  Galbenusurile, laptele si zaharul le punem la fiert pe baie de aburi. Amestecam incontinu pana se ingroasa crema. O lasam la racit apoi o mixam cu untul, adaugam frisca si vanilia.

Glazura: ciocolata o taiem bucatele, o amestecam cu frisca si o punem pe foc mic pana se topeste

Asamblam prajitura astfel: o foaie de foietaj, jumatate din crema, blatul de bezea, restul de crema, celalat foaie de foietaj.  Acoperim prajitura cu un prosop curat si punem o greutate pe ea.Dam la rece cateva ore apoi o glazuram cu ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Zuppette cu blat de bezea si nuca-0
Zuppette cu blat de bezea si nuca-1
Zuppette cu blat de bezea si nuca-2
Zuppette cu blat de bezea si nuca-3

COMENTARII (20)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

05.02.2013, 11:02

buna

babi5

babi5 1

21.08.2013, 21:24

abstract01

abstract01 1

22.08.2013, 00:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!