Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin

de Aurelia 07_07 in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2013 | 3312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • 2 bucati de muschi de vita(Roastbeef)
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru macinat
  • 2 cepe medii
  • 4 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru cartofi gratin:
  • 6-8 cartofi mijlocii
  • 1/2 litru smantana proaspata
  • 1/2 lingura untura
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel (frunze)taiat marunt
  • sare
  • piper
  • magheran
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin:

Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa .

Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper.

Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem pe aragaz la o temperatura ridicata pana se incinge uleiul.

Punem ceapa la prajit in acest ulei incins pana devine maroniu deschis,dupa care o scoatem cu o paleta intr-un castronel si o pastram calda in cuptor la o temperatura de 70 ° .

In tigaia unde am prajit ceapa punem celelalte doua linguri de ulei si cand uleiul este incins prajim carnea pe fiecare parte cate 2 minute dupa care oprim focul de la aragaz si punem pe tigaie un capac si lasam 2 minute .

Ceapa din castronel, pastrata calda la cuptor, o punem peste carnea prajita din farfurie.

Se poate servi cu ,cartofi gratin sau cu cartofi caliti cu ceapa.

Mod de preparare cartofi gratin:


Spalam cartofii,ii curatam de coaja,ii taiem felii groase de 5 mm.

Ceapa,cartofii,,sarea,piperul si magheranul le amestecam.

Usturoiul curatat de coaja il taiem foarte marunt si il frecam bine cu untura.

Cu aceasta compozitie ungem o tava din metal(de preferat inox) in care punem cartofii amestecati cu cele sus mentionate.

Deasupra turnam smantana proaspata.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 220 °,aproximativ 45 de minute, dupa care indepartam folia de aluminiu,presaram deasupra peste cartofi,patrunjelul taiat marunt si lasam inca 45 de minute la o temperatura de 180 °.

Dupa care se pot servi.

 

 

 

TIPS-URI

1

Acesti cartofi se pot servi cu orice fel de preparat din carne, chiar si cu peste prajit sau la gratar.

RETETA IN IMAGINI

Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-0
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-1
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-2
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-3
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-4
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-5
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-6
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-7
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-8
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-9
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-10
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-11
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-12
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-13
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-14
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-15
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-16
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-17
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-18
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin-19

COMENTARII (26)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

08.10.2013, 13:29

Si sa vezi ce buna este Simo

kukibella

kukibella 1

12.12.2013, 10:13

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:18

arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!