CaroleCuisine

1

Bucataras
incepator

Emilia Romagna

Bucataras din 09.01.2012

RETETE12
PRIETENI2
Retete

Biscuiti Bretoni

In Dulciuri la 28 Ian 2012

Incalzim cuptorul la 200 grade. Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema.Adaugam galbenusul si amestecam incet cu o spatula de lemn. Apoi turnam progresiv faina,sarea si esenta de vanilie (optional) . Framantam cu mana si apoi aluatul rezultat il bagam in frigider pentru 40...

Tarta minunata de lamaie

In Prajituri la 28 Ian 2012

Pentru blatul de tarta: Punem intr-un castron 1 ou si 100 g de zahar,amestecam cu mixerul,adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn. Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam bine cu mana pana formam o coca omogena si bagam in frigider pentru 1h. Pentru crema: Razuim coaja de la...

Ficatei de pui cu ceapa caramelizata

In Ficat la 27 Ian 2012

Se taie ceapa julienne si se caleste in 2 linguri de ulei,spre final se adauga usturoiul pisat si cele doua linguri de zahar.Se amesteca cu lingura de lemn pana se caramelizeaza ceapa.Turnam totul intr-un castron In aceeasi cratita se pun la prajit ficateii(eu nu am mai pus ulei in...

Tarta cu biscuiti si prune confiate

In Prajituri la 23 Ian 2012

Pasul 1: Intr-o cana cu ceai cald punem stafidele si prunele confiate.Le lasam sa se inmoaie Pasul 2: Sfaramam biscuitii,ii punem intr-un bol impreuna cu,ouale batute,laptele,scortisoara,zaharul,stafidele,prunele si amestecam . Apoi punem aluatul intr-o tava  si bagam in cuptor la 180...

Chiftelute marocane (de cartofi)

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2012

Fierbem cartofii in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-un castron si ii sfaramam cu furculita. Adagam apoi un ou, patrunjel, sare, piper, paprika si usturoiul. Formam chiftelutelele, le trecem prin ouale batute si faina iar apoi le prajim. Le scoatem pe un prosop absorbant si servim....

Tarta rapida cu pui

In Pui la 23 Ian 2012

Punem intr-o tava foaia de copt, apoi aluatul. Il aranjam frumos, indoim marginile. Intr-un bol batem ouale, adaugam branza si apoi carnea tocata si ingredientele(sare,piper,marar optional),amestecam. Toata compozitia o turnam in tava si deasupra presaram cascaval ras.Bagam in cuptor la 180...

'Mingiute' de carne cu sos marocan

In Mancaruri cu carne la 14 Ian 2012

SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim. Le scoatem,pastram uleiul si in el calim ceapa si usturoiul.Dupa ce se caleste ceapa,adaugam rosiile,paprika si chimionul. Le lasam...

Chec fondant de ciocolata, banane si pere

In Prajituri la 13 Ian 2012

Topim pe bain marie ciocolata impreuna cu untul. Spargem ouale, separam galbusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu zahar pana devin ca o crema. Apoi batem albusurile pana devin spuma, presaram putina sare. Turnam ciocolata peste galbenus, progresiv adaugam cele 150 g de faina, amestecam...

Gratin de gnocchi

In Paste la 10 Ian 2012

Pregatire Gnocchi Decojim cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. In apa punem putina sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii mai punem pentru 5 minute pe foc ca sa se usuce putin. Dupa cele 5 minute, scoatem cartofii, ii sfaramam cu o furculita pana devin ca un piure asa....

Rulouri de vinete cu branza Brie

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2012

Taiem vinetele feliute subtiri. Punem uleiul la incins intr-o tigaie (2-3 linguri de ulei). Inainte sa prajim feliutele de vinete, le stropim cu putina apa evitand astfel absoarberea uleiului. Se prajesc bine pe ambele parti. Intre timp punem celelalte ingrediente intr-un castron,le amestecam...

Chec fondant de ciocolata

In Prajituri la 9 Ian 2012

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam.  Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.  Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza...

Supa de rosii a la francaise

In Supe la 9 Ian 2012

Taiem ceapa julienne, o calim in 2 linguri de ulei de masline, presaram putin busuioc si salvie, iar apoi dupa ce ceapa este calita adaugam 1 lingura de zahar pentru ca aceasta sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul pisat. Punem rosiile la fiert in apa cu sare,le decojim  si...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 28.01.2012

Biscuiti Bretoni

publicat la 28.01.2012

Tarta minunata de lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Leu

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]