Chec fondant de ciocolata

de CaroleCuisine in Prajituri, 9 Ian 2012 | 2784 vizualizari

 

Un chec foarte,foarteee bun!Se prepara usor si se termina repede :)! Are o textura moale si catifelata,in care se simte puternic gustul de ciocolata.Va recomand sa-l incercati cat mai repede posibil!este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala
  • 40 g cacao pudra
  • 100 g faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 200 g de zahar
  • 125 g unt
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g nuci pisate
  • 1 mana de stafide
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fondant de ciocolata:

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam.


Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.


Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine. Apoi turnam ciocolata,treptat si amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele. Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina.Crema trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata.


Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt. Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.


Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.


Intre timp pregatim un sirop format dintr-o cana cu zahar si una de apa. Punem pe foc pana ce zaharul si topeste si apoi cu ajutorul unei pensule,ungem checul.Aceasta ajuta ca checul sa ramana moale si sa aiba aspect lucios.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fondant de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Dana_Retetegg 1

09.01.2012, 21:32

delicios!

CaroleCuisine 1

10.01.2012, 02:03

multumesc

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:41

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec de ciocolata cu banane