Desert mini eclere

de Meea in Prajituri, 8 Iul 2019 | 3416 vizualizari

 

cum eu trebuie să fiu sinceră cu tine și să îți spun că nu-mi ieșea niciodată aluatul pentru eclere. De fapt, făcusem o singură dată eclere înaintea celor de astăzi deci parcă totuși nu e atât de gravă situația ha. Oricum, m-am temut de ele! Le-am ocolit cât de mult am putut. Ocoleam de fiecare dată să fac și Lava cake și muuulte alte rețete. Dar ce ar fi să nu mai ocolesc eu nimic și să tot fac până ies toate? Mi-am luat inima în dinți și am făcut și Lava cake și a ieșit G E  N I A L (găsești rețeta aici dacă te simți curajoasă ha!), apoi m-am apucat să fac eclere și iată, ce bune sunt!

         Ceea ce vreau să subliniez este că știu că majoritatea se tem să faca elcere de casă și mi-aș dori atât de mult să încerci rețeta mea și să te convingi ce simplă este! Ca să nu mai spun și ce gust delicios ascund aceste elcere.... poți să le umpli cu budincă de vanilie dacă nu ai timp să pregătești crema sau doar cu frișcă și vor fi minunate! Ce zici, încerci?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (aprox. 10 buc.):
  • 200 ml apă
  • 70 ml ulei
  • sare
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • Ingrediente cremă:
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 300 ml lapte
  • esență de vanilie
  • ciocolată (pentru glazurat)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere:

Începem prin a pune la fiert apa, uleiul și puțină sare. Când fierbe apa, adăugăm făina, oprim focul și amestecăm energic până când aluatul devine ferm și se desprinde de pe pereții vasului. Lăsăm aluatul la răcit.  Punem apoi cele 3 ouă peste aluat și mixăm până când s-au omogenizat bine. Ungem o tavă cu puțin ulei și punem o hârtie de copt peste. Întotdeauna ung sub hârtia de copt, pentru că se întinde mult mai bine. ATENȚIE! Pe hârtia de copt nu punem ulei!

Cu ajutorul unui poș formăm mini eclerele, lăsând spațiul între ele. Mie îmi plac eclerele rotunde, mi se par mai jucăușe, dar dacă tu vrei, poți să le faci în formă de bastonașe. Punem tava în cuptorul preîncălzit și lăsăm să se coacă la foc mare, pentru aprox. 15 minute, FĂRĂ A DESCHIDE UȘA CUPTORULUI! Se vor lăsa dacă ești nerăbdătoare ha.

Când vezi că au crescut frumos, reduci focul și le mai lași la copt pentru aprox. 10 minute.

Pentru cremă vom amesteca ouăle, zahărul și amidonul. Punem laptele,esența de vanilie și punem amestecul pe foc mic. Amestecăm continuu, până când s-a îngroșat ca o budincă. Trebuie să fii cu ochii pe cremă, pentru că se va prinde repede.Lăsăm să se răcească complet, apoi mixăm la viteză maximă până când obținem o cremă fină.Tăiem choux-urile pe jumătate, le umplem cu cremă și apoi le glazurăm cu ciocolată.  Lăsăm eclerele la rece pentru câteva ore, apoi le servim fără să stăm pe gânduri!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

10.07.2019, 09:03

Delicioase!

Rocsi 1

10.07.2019, 19:27

Eu nu ma tem sa fac eclere, in plus, sunt prajiturile mele preferate inca din copilarie! Ador eclerele si as manca in fiecare zi!

Meea 1

10.07.2019, 19:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute