Choux a la creme

de Lavinia in Prajituri, 22 Feb 2013 | 10843 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chouxuri:

  • 450 ml apa
  • 150 g margarina
  • 300 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 7 oua mari/8 potrivite

Crema de vanilie:

  • 1 l de lapte
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri faina
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 200-250 ml frisca lichida batuta tare

Glazura:

  • 2 ciocolati cu lapte/amarui
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Pentru chouxuri:

Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina.

Intre timp cerneti faina de 2 ori.

Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei.

Lasati putin la racit si adaugati pe rand cate un ou amestecand bine dupa fiecare.

Tapetati o tava cu folie/hartie de copt si formati choux'uri cu ajutorul unui poshe/punga taiata la varf .

Le coaceti pana se rumenesc frumos apoi le lasati la racit si le taiati "capacelele".



Pentru crema:

Puneti laptele la fiert impreuna cu un pliculet de zahar vanilat.

Intre timp mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.

Adaugati treptat cate o lingura de faina si putin lapte daca este cazul si omogenizati bine.

Turnati apoi tot laptele fierbinte in fir subtire si amestecati bine compozitia.

Puneti din nou pe foc si fierbeti crema la foc mic pana se ingroasa(minim 15 minute)

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar vanilat si adaugatile peste crema amestecand usor pana se incorporeaza bine.

Lasati crema la racit.



Umpleti fiecare choux cu crema,frisca batuta bine si decorati cu glazura de ciocolata.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 15:23

mmmm... delicioase

Lavinia 1

28.10.2013, 09:00

babi5 1

16.12.2013, 12:39

vaiiiiiiii!!! ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme