Choux a la creme

de Lavinia in Prajituri, 22 Feb 2013 | 9552 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chouxuri:

  • 450 ml apa
  • 150 g margarina
  • 300 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 7 oua mari/8 potrivite

Crema de vanilie:

  • 1 l de lapte
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri faina
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 200-250 ml frisca lichida batuta tare

Glazura:

  • 2 ciocolati cu lapte/amarui
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Pentru chouxuri:

Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina.

Intre timp cerneti faina de 2 ori.

Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei.

Lasati putin la racit si adaugati pe rand cate un ou amestecand bine dupa fiecare.

Tapetati o tava cu folie/hartie de copt si formati choux'uri cu ajutorul unui poshe/punga taiata la varf .

Le coaceti pana se rumenesc frumos apoi le lasati la racit si le taiati "capacelele".



Pentru crema:

Puneti laptele la fiert impreuna cu un pliculet de zahar vanilat.

Intre timp mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.

Adaugati treptat cate o lingura de faina si putin lapte daca este cazul si omogenizati bine.

Turnati apoi tot laptele fierbinte in fir subtire si amestecati bine compozitia.

Puneti din nou pe foc si fierbeti crema la foc mic pana se ingroasa(minim 15 minute)

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar vanilat si adaugatile peste crema amestecand usor pana se incorporeaza bine.

Lasati crema la racit.



Umpleti fiecare choux cu crema,frisca batuta bine si decorati cu glazura de ciocolata.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 15:23

mmmm... delicioase

Lavinia 1

28.10.2013, 09:00

babi5 1

16.12.2013, 12:39

vaiiiiiiii!!! ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème