Tarta minunata de lamaie

de CaroleCuisine in Prajituri, 28 Ian 2012 | 4615 vizualizari

 

Tarta minunata de lamaie este o tarta gustoasa, cu un gust profund de lamaie si cu un blat crocant. Este delicioasa si nu exagerez!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLATUL DE TARTA:
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 vf sare
  • PENTRU CREMA:
  • 150 ml suc de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 oua
  • 1 lingura de faina sau amidon
  • 75 g unt
  • PENTRU CREMA MERINGUE:
  • 100 g zahar
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta minunata de lamaie:

Pentru blatul de tarta: Punem intr-un castron 1 ou si 100 g de zahar,amestecam cu mixerul,adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn.


Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam bine cu mana pana formam o coca omogena si bagam in frigider pentru 1h.


Pentru crema: Razuim coaja de la o lamaie,stoarcem si cele 4 lamai si sucul acestora impreuna cu coaja le punem pe foc.


Intr-un castron punem zaharul, doua oua intregi si 1 lingura de faina sau amidon, amestecam cu mixerul. Dupa ce toate ingr. s-au incorporat adaugam sucul de lamaie cald amestecand incet cu lingura. Compozitia aceasta o punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se formeaza crema.


Luam crema de pe foc, o punem intr-un castron, amestecam putin cu lingura, adaugam untul la temperatura camerei si amestecam cu telul pana se omogenizeaza.


Pe suprafata de lucru presaram faina, scoatem coca din frigider, o modelam cu facaletul si o punem intr.o tava,deasupra punem foaie de copt si niste pietre ornamentale (evitand astfel ca in timpul coacerii sa se umfle aluatul). Bagam la cuptor timp de 10 minute la 180 grade. Scoatem blatul de tarta si il ornam cu crema de lamaie.


Pentru crema meringue: Punem ouale intr-un castron si mixam pana devin spuma,apoi treptat adaugam zaharul.


Punem spuma in punga pentru decorat si ornam. Bagam la frigider tarta pentru 15 minute sau o servim calda. E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta minunata de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

28.01.2012, 22:47

faina

mamaieelena 1

28.01.2012, 23:03

buna,buna

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:40

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe cu blat de pandispan