Tarta minunata de lamaie

de CaroleCuisine in Prajituri, 28 Ian 2012 | 8084 vizualizari

 

Tarta minunata de lamaie este o tarta gustoasa, cu un gust profund de lamaie si cu un blat crocant. Este delicioasa si nu exagerez!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLATUL DE TARTA:
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 vf sare
  • PENTRU CREMA:
  • 150 ml suc de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 oua
  • 1 lingura de faina sau amidon
  • 75 g unt
  • PENTRU CREMA MERINGUE:
  • 100 g zahar
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta minunata de lamaie:

Pentru blatul de tarta: Punem intr-un castron 1 ou si 100 g de zahar,amestecam cu mixerul,adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn.

Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam bine cu mana pana formam o coca omogena si bagam in frigider pentru 1h.

Pentru crema: Razuim coaja de la o lamaie,stoarcem si cele 4 lamai si sucul acestora impreuna cu coaja le punem pe foc.

Intr-un castron punem zaharul, doua oua intregi si 1 lingura de faina sau amidon, amestecam cu mixerul. Dupa ce toate ingr. s-au incorporat adaugam sucul de lamaie cald amestecand incet cu lingura. Compozitia aceasta o punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se formeaza crema.

Luam crema de pe foc, o punem intr-un castron, amestecam putin cu lingura, adaugam untul la temperatura camerei si amestecam cu telul pana se omogenizeaza.

Pe suprafata de lucru presaram faina, scoatem coca din frigider, o  modelam cu facaletul si o punem intr.o tava,deasupra punem foaie de copt si niste pietre ornamentale (evitand astfel ca in timpul coacerii sa se umfle aluatul). Bagam la cuptor timp de 10 minute la 180 grade. Scoatem blatul de tarta si il ornam cu crema de lamaie.

Pentru crema meringue: Punem ouale intr-un castron si mixam pana devin spuma,apoi treptat adaugam zaharul.

Punem spuma in punga pentru decorat si ornam. Bagam la frigider tarta pentru 15 minute sau o servim calda. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta minunata de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie