'Mingiute' de carne cu sos marocan

de CaroleCuisine in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2012 | 3620 vizualizari

 

O mancarica foarte buna si foarte usor de facut.Noi am servit-o cu piure'special'.Zic special pentru ca am tot mancat la un anumit restaurant acest piure si am incercat sa-l reproduc si....................mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

PENTRU SOS
  • 500 g carne tocata
  • 1 leg de patrunjel
  • 5 rosii
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de paprika
  • 2 linguri de chimion
  • 3-5 oua
  • sare,piper    
PENTRU PIURE : 
  • 5 cartofi
  • 75 g de unt
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 'Mingiute' de carne cu sos marocan:

SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim.

Le scoatem,pastram uleiul si in el calim ceapa si usturoiul.Dupa ce se caleste ceapa,adaugam rosiile,paprika si chimionul. Le lasam pe foc 5 -7 minute amestecand usor. Peste acest sos spargem cele 3 oua si le lasam pe foc timp de 5 minute.Acoperim cu capacul. Presaram patrunjel si servim. 

 Piure: Bagam cartofii in cuptor pentru 50/60 minute la 250 grade

Intre timp topim untul si il amestecam cu smantana,saram si piperam.
Decojim cartofii,si ii pisam cu o furculita sau cu aparatul pentru pisat,dupa care turnam peste smantana amestecata cu untul.
Amestecam incet cu o lingura si servim
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "'Mingiute' de carne cu sos marocan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 00:54

Sufetista,te astept! iti pun doua portii

nina46 1

15.01.2012, 08:10

mi se pare o aiureala piureul, iar sosul are atata papricaplus oua , ca face ficatul nostru praf !

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 17:35

Draga Nina,nu esti obligata in nici un fel sa gatesti aceasta reteta...pe noi 'ne tine ficatul' si mancam in felul acesta.iti recomand sa mananci doar salata cu paine,poate ca iti face bine..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Snitel de porc in aluat cu mustar