'Mingiute' de carne cu sos marocan

de CaroleCuisine in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2012 | 1706 vizualizari

 

O mancarica foarte buna si foarte usor de facut.Noi am servit-o cu piure'special'.Zic special pentru ca am tot mancat la un anumit restaurant acest piure si am incercat sa-l reproduc si....................mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

PENTRU SOS
  • 500 g carne tocata
  • 1 leg de patrunjel
  • 5 rosii
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de paprika
  • 2 linguri de chimion
  • 3-5 oua
  • sare,piper    
PENTRU PIURE : 
  • 5 cartofi
  • 75 g de unt
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 'Mingiute' de carne cu sos marocan:

SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim.

Le scoatem,pastram uleiul si in el calim ceapa si usturoiul.Dupa ce se caleste ceapa,adaugam rosiile,paprika si chimionul. Le lasam pe foc 5 -7 minute amestecand usor. Peste acest sos spargem cele 3 oua si le lasam pe foc timp de 5 minute.Acoperim cu capacul. Presaram patrunjel si servim. 

 Piure: Bagam cartofii in cuptor pentru 50/60 minute la 250 grade

Intre timp topim untul si il amestecam cu smantana,saram si piperam.
Decojim cartofii,si ii pisam cu o furculita sau cu aparatul pentru pisat,dupa care turnam peste smantana amestecata cu untul.
Amestecam incet cu o lingura si servim
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

'Mingiute' de carne cu sos marocan-0
'Mingiute' de carne cu sos marocan-1
'Mingiute' de carne cu sos marocan-2
'Mingiute' de carne cu sos marocan-3
'Mingiute' de carne cu sos marocan-4

COMENTARII (17)

CaroleCuisine

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 00:54

Sufetista,te astept! iti pun doua portii

nina46

nina46 1

15.01.2012, 08:10

mi se pare o aiureala piureul, iar sosul are atata papricaplus oua , ca face ficatul nostru praf !

CaroleCuisine

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 17:35

Draga Nina,nu esti obligata in nici un fel sa gatesti aceasta reteta...pe noi 'ne tine ficatul' si mancam in felul acesta.iti recomand sa mananci doar salata cu paine,poate ca iti face bine..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!