Ubulika

1

Bucataras
incepator

cluj-napoca

Bucataras din 16.05.2010

RETETE111
PRIETENI107
Retete / Dulciuri

Prajitura cu visine

In Prajituri la 22 Iun 2010

Amestecam untul cu zaharul,si zh vanilat pana se face spuma.Apoi punem galbenusurile pe rand.Incepem sa punem din faina ,cand e pusa jumatate ,adaugam laptele cate putin iar apoi restul de faina.Dizolvam praful de copt in putin rom,sau lamaie..punem peste amestec.Batem albusurile spuma si...

Mere in camasuta

In Dulciuri la 22 Mai 2010

Se face un aluat de clatite,dar sa fie putin mai gros.Se rad sau se pun bucatele mici merele,eu fac mai mult rase,si punem peste aluat.Se ia cu lingura si se pun la prajit.   am facut 2 zile la rand :))

Chec glazurat

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se separa albuşurile de galbenuşuri. Galbenuşurile se amestecă cu 250 g zahar, cu praful de copt,  apa, uleiul şi faina pană se face o pasta.Albusurile le batem spuma cu restul de zahar,dupa care amestecam cu cealalta compozitie.Se tapeteaza formele cu faina,si turnam compozitia in...

Piure de castane

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Amestecam piureul cu 50 g unt si 2 lingurite rom.Se pun gramajoare in pahare, ornate cu frisca si betisoare colorate.

Tort cu mascarpone

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se separa albusurile de galbenusuri.Jumatate din cantitatea de zahar se freaca cu galbenusurile pana se topeste zaharul.Apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza, apoi bagam la frigider..Batem albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar,apoi se amesteca cu crema obtinuta din...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Intr-o cratita emailata se caramelizeaza jumatate din cantitatea de zahar,amestecandu-se pana culoarea zaharului devine aurie.Se intoarce cratita sa se acopere si peretii.Se lasa la racit. Intr-un castron se bat ouale cu restul de zahar,se adauga lapte caldut si aromele si se toarna usor in...

Negresa

In Prajituri la 16 Mai 2010

Se pune pe foc laptele + zahar + cacao. Apoi se adauga margarina, lasandu-se pe foc pana se topeste . Compozitia se da un pic la rece dupa care se adauga galbenusurile frecate . Peste compozitie se adauga 2 pahare de faina si cele 3 albusuri batute spuma + praful de copt.   Se pune...

Choux a la creme

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine . Se lasa la racit.Se pun ouale intregi, unul cate unul ,nu se pune alt ou pana cel dinainte nu se...

Budinca cu stafide si branza de vaci

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Am fiert pastele cu putina sare si putin ulei, atat cat scrie pe pachet. Le-am scurs si le-am dat printr-un jet de apa rece. Intr-un castron am amestecat ouale cu toate ingredientele de mai sus. Peste aceasta compozitie am rasturnat pastele, le-am amestecat bine si le-am turnat intr-o tava,...

Afisate 31 - 39 din 39 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2014

Prajitura Tavalita

publicat la 30.01.2014

Prajitura Fanta

publicat la 27.08.2013

Ficatei cu mamaliguta

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Retete preferate
Brânzoaice

Voturi:31

Tort amandina

Voturi:43

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]