SNIKERS

de nadina73 in Prajituri, 31 Mar 2010 | 8248 vizualizari

 

este preferata sotului meu e grozava

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 albusuri
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 25o g nuca prajita si taiata bucati
  • 1 pachet de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SNIKERS:

BLAT.Se bat bine 6 albusuri apoi se pune zaharul si se mai bate dupa acre nu se mai bate cu mixerul si cu o patula se amesteca bine cu nuca macinata ,faina si praful de copt dupa care se pune la cuptor pentru 30 minute aproximativ de pinde de foc


CREMA:ARE 3 FAZE FOARTE IMPOTANTE dac nu le respectati crema se taie


FAZA 1:


250 G nuca se prajeste in tigaie intrega nezdrobita apoi se lasa la racit dupa care se taie bucatele sau se zdrobeste (nu se macina,trebuie sa fie bucati de nuca)


FAZA2:


6 galbenusuri de freaca bine cu 5 linguri de zahar pana se face spuma apoi se lasa deoparte


FAZA3:


se ard 5 linguri de zahar pana se caramelizeaza apoi se pune 1 pachet de unt,iar cand untul e topit se pune atentie nuca taiata si prajita si se amesteca bine apoi se pun galbenusurile frecate cu zaharul si se amesteca bine toate timp de 3-4 minute pe foc nu mai mult pana devine o smanatan groasa,daca o lasati mai mult se va alege untul (se taie crema si .............)


dupa ce blatul sa copt si sa racit se pune crema de nuca pe el si se intinde uniform cu un cutit cu lama lata


Se lasa la racit


...din pacate nu pot sa pun prajiturica taiata fiinda si acesta e pentru o pritena care ma rugat sa-i fac prajiturele...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "SNIKERS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ela 1

09.09.2010, 01:39

cum de nu am zis nimic aici????ca stiu sigur ca am mancat din ea

Sidy 1

09.09.2010, 07:13

Cui sa nu-i placa o asemenea bunatate ? Am si eu o reteta asemanatoare, trebuie sa o pun in aplicare.
Nadina vin cu 5 furcute Primesc di eu o portie

diaconta 1

09.09.2010, 08:26

foarte bine arata Nadina stiam si eu de varianta de blat,nu te mai chinui nici cu foilepun si eu furculite sa avem cu ce sa mancam bunatate de prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere, nuca si cacao