Orange-muffins

de LicutaMarin in Prajituri, 16 Iun 2011 | 2528 vizualizari

 

Copilul meu adora aceste prajituri dar sunt ideale si la o cafea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru muffins:
  • 3 oua
  • 150 de grame de zahar
  • 40 de grame de unt
  • 300 de grame de faina
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic de budinca de vanilie 
  • 400 ml suc natural de portocale
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de portocale confiata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange-muffins:

1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja confiata si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa si apoi dam la o parte, sa se raceasca.


2. Punem intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala si mixam pana obtinem un aluat cremos. Apoi adaugam untul topit, smantana, faina si praful de copt.


3. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregatesc formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie speciala pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm)


4. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat, apoi se pune cate o lingurita plina cu varf de jeleu, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.


5. Se coc 20-30 minute la foc potrivit .Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot si se lasa la racit.


6. La urma le ornam cu jeleul ramas si le pudram cu zahar.


Sunt super aromate. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange-muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

19.06.2011, 17:57

si mie-mi plac muuuuuuuuuuuult

ionela2682 1

23.06.2011, 22:04

O minunatie....si eu sunt copil...imi dai?????

Alexandra Burz 1

20.01.2014, 22:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de zmeură

de RODIMUR 5

ieri la 23:48

Gem de caise

ieri la 08:00

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

pe 19.07 la 22:23

RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale