Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Oct 2013 | 57000 vizualizari

 

Gustul autentic al copilariei in reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, preluata din caietul bunicii. Un deliciu dulce, gata sa iti aduca aminte de cele mai frumoase momente de la bunici.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 lg ulei
  • 10 lg apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru tavalit:

  • nuca de cocos
  • nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii:

Preparare Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.

Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.

Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Glazura:

Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, laptele, margarina.

Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina.

Adaugam esenta de rom si lasam apoi glazura sa se racoreasca putin.

Cum procedam:

Blatul rece il taiem in dreptunghiuri/patratele.

Trecem fiecare bucatica prin siropul caldut, apoi o tavalim prin nuca.

Dam la rece pana la servire.

Pofta buna!

Varianta de tavalita de post o stiti? Mie imi place s-o pun pe un platou asortat cu Salam de biscuiti si Ciocolata de casa cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Ligia Bxl 1

20.04.2014, 10:59

poti scrie bucatarasului sa modifice,si eu am observat ca nu scrie faiana si praful de copt cand se pun ,eu le-am pus la final

Iulian740 1

24.12.2014, 12:17

Reteta e corecta. Faina trebuie doar sa te asiguri ca o ai si doar in cantitatea indicata. Ca daca o ai si tii un kg de faina pe langa tine nu-ti iese reteta. Unde tii un kg poti sa ti si 250 g, pe masa ori la fereasta pe pervaz. Important sa fie la indemana in apropierea preparatului ca sa poti sa-ti dai in cap cu ea daca nu reusesti sa torni uleiul in fir subtire ca la maioneza. C-am cum facea Puiu Calinescu, fiei tarana usoara, intr-o sceneta veche.S-aveti spor fetelor si Sarbatori fericite

MariaOana 1

04.04.2020, 17:29

Si faina la blat?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca