Prajitura "Tavalita" de post

de JulyCris in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 43867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri miere
  • 150 ml apa in care se dizolva 1 lingurita amoniac
  • 100 ml ulei
  • 500 gr faina
  • Sirop-crema
  • 300 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 5 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Ornament
  • Nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita" de post:

Blat

Faina cernuta se pune intr-un bol peste care se adauga apa in care s-a dizolvat amoniacul,zaharul,mierea,uleiul,esenta de rom.Se amesteca bine pana la omogenizare completa si se pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se baga la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Pregatim siropul-crema.

Apa cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa se lege putin.Se adauga cacaoa,se lasa sa se ingroasa putin.La sfarsit se adauga margarina si esenta de rom.Se da la o parte.

Taiem blatul(dupa ce s-a racit) si dam fiecare bucatica prin sirop.Atentie! Siropul trebuie sa fie cald,altfel se alege margarina. Dupa ce le-am trecut prin sirop,le "tavalim" prin nuca de cocos sau nuca macinata.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti amoniac,inlocuiti cu praf de copt.Acesta se amesteca cu faina.

2

Retineti! Se va folosi amoniac,nu bicarbonat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita" de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov