Fursecuri Bulgari de zapada

de mirela0911 in Mancaruri de post, 24 Noi 2016 | 2717 vizualizari

 

Am găsit rețeta pe net, mi-a plăcut denumirea și am zis sa o testez. Zis și făcut.  Am folosit margarina pentru ca am vrut sa fie de post, în rest se poate folosi untul. Mie mi-au plăcut tare mult și le voi repeta de sărbători.

 

INGREDIENTE

  • 226 g margarina
  • 5 lg zahar
  • 2 lgt esență de vanilie
  • 1/4 lgt sare
  • 240 g faina
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 100 g arahide
  • 140 g nuca
  • 150 g zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Bulgari de zapada:

Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de consistent. Se da la frigider pentru 45 de minute.


Intr-un bol, se pune zaharul pudra și se lasă deoparte.


Se scoate aluatul din frigider și se fac bilute mici intre palme. Se asaza în tava tapetata cu hârtie de copt, la distanța intre ele.


Se coc la 180 de grade, timp de 12-14 minute, cât sa înceapă sa devină maronii. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească 2 minute. Se dau prin zaharul pudra cât sunt încă calde. Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau din nou prin zahar pudra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate înlocui margarina cu unt.

2

Se poate folosi doar nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

01.12.2016, 08:40

Mai fac Dia!

Valclaudia 1

03.12.2016, 08:25

azi ii prepar si eu. Mersi de idee Mirela!

mirela0911 1

04.12.2016, 20:02

Cu drag, Clau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu ovaz si ciocolata ca la IKEA KAFFEREP