Fursecuri Bulgari de zapada

de mirela0911 in Mancaruri de post, 24 Noi 2016 | 5015 vizualizari

 

Am găsit rețeta pe net, mi-a plăcut denumirea și am zis sa o testez. Zis și făcut.  Am folosit margarina pentru ca am vrut sa fie de post, în rest se poate folosi untul. Mie mi-au plăcut tare mult și le voi repeta de sărbători.

 

INGREDIENTE

  • 226 g margarina
  • 5 lg zahar
  • 2 lgt esență de vanilie
  • 1/4 lgt sare
  • 240 g faina
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 100 g arahide
  • 140 g nuca
  • 150 g zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Bulgari de zapada:

Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de consistent. Se da la frigider pentru 45 de minute.


Intr-un bol, se pune zaharul pudra și se lasă deoparte.


Se scoate aluatul din frigider și se fac bilute mici intre palme. Se asaza în tava tapetata cu hârtie de copt, la distanța intre ele.


Se coc la 180 de grade, timp de 12-14 minute, cât sa înceapă sa devină maronii. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească 2 minute. Se dau prin zaharul pudra cât sunt încă calde. Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau din nou prin zahar pudra.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate înlocui margarina cu unt.

2

Se poate folosi doar nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

01.12.2016, 08:40

Mai fac Dia!

Valclaudia 1

03.12.2016, 08:25

azi ii prepar si eu. Mersi de idee Mirela!

mirela0911 1

04.12.2016, 20:02

Cu drag, Clau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu visine