Desert tavalita cu nuca

de madi_marin in Prajituri, 24 Apr 2017 | 1008 vizualizari

 

E o prăjitură foarte simplă, spornică şi foarte gustoasă. Merge pregătită cu nucă sau nucă de cocos. Eu am facut din ambele variante. Deşi dacă ar fi să aleg, cea cu nucă îmi place mai mult. Reteta de blat este de pe blogul Jamilei, iar cea pentru glazură am luat+o de pe blogul Violetei Postolache. Va multumesc, fetelor! Sunteti minunate si mai ales, o sursa de inspiratie pentru noi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200g făină
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare
  • esenţă de vanilie

Glazură:

  • 200 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 3 linguri cacao neagră
  • esenţă de rom

În plus:

  • 200 g nucă măcinată fin
  • 100 g fulgi de nucă de cocos

Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalita cu nuca:

Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută.


Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru cca.25 de minute (pentru siguranţă facem testul scobitorii). Se dă la răcit.


Între timp, se prepară glazura : se pun la foc mic toate ingredientele şi amestecăm până ce a dat în clocot şi zahărul s-a topit. Se lasă la răcorit.


Blatul răcit se taie în cubuleţe de dimensiunea dorită.


Cu ajutorul jumătăţii ascuţite a unei frigărui din bambus sau al unei mini furculiţe, se dau cuburile de blat prin glazură (în care se ţin câteva secunde pe toate părţile ca să se aseze pe ele uniform), după care se tăvălesc prin nucă măcinată sau nucă de cocos.


Se pun pe un platou şi se lasă la temperatura camerei până la servire.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

25.04.2017, 01:22

Tavalita , un clasic dulce

Valclaudia 1

25.04.2017, 05:37

as servi cate una din fiecare varianta

miki_a 1

25.04.2017, 10:41

E atat de buna in ambele variante!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si alune