Desert tavalita cu nuca

de madi_marin in Prajituri, 24 Apr 2017 | 4721 vizualizari

 

E o prăjitură foarte simplă, spornică şi foarte gustoasă. Merge pregătită cu nucă sau nucă de cocos. Eu am facut din ambele variante. Deşi dacă ar fi să aleg, cea cu nucă îmi place mai mult. Reteta de blat este de pe blogul Jamilei, iar cea pentru glazură am luat+o de pe blogul Violetei Postolache. Va multumesc, fetelor! Sunteti minunate si mai ales, o sursa de inspiratie pentru noi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200g făină
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare
  • esenţă de vanilie

Glazură:

  • 200 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 3 linguri cacao neagră
  • esenţă de rom

În plus:

  • 200 g nucă măcinată fin
  • 100 g fulgi de nucă de cocos

Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalita cu nuca:

Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută.


Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru cca.25 de minute (pentru siguranţă facem testul scobitorii). Se dă la răcit.


Între timp, se prepară glazura : se pun la foc mic toate ingredientele şi amestecăm până ce a dat în clocot şi zahărul s-a topit. Se lasă la răcorit.


Blatul răcit se taie în cubuleţe de dimensiunea dorită.


Cu ajutorul jumătăţii ascuţite a unei frigărui din bambus sau al unei mini furculiţe, se dau cuburile de blat prin glazură (în care se ţin câteva secunde pe toate părţile ca să se aseze pe ele uniform), după care se tăvălesc prin nucă măcinată sau nucă de cocos.


Se pun pe un platou şi se lasă la temperatura camerei până la servire.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

25.04.2017, 01:22

Tavalita , un clasic dulce

Valclaudia 1

25.04.2017, 05:37

as servi cate una din fiecare varianta

miki_a 1

25.04.2017, 10:41

E atat de buna in ambele variante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Urechi de elefant