Desert prajitura tavalita cu nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 9 Ian 2015 | 21991 vizualizari

 

Ador aceasta prajitura! Este prima data cand fac si a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 30 ml apa rece
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 1 lingura de rom
  • nuca macinata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, iar separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30 cm, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade. Se lasa la copt pentru cca 20 minute, pana la proba prin apasare cu degetul, sa isi revina la forma initiala.


Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, untul si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la fiert cca 3 – 5 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca apoi se adauga esenta de rom si se toarna peste blatul racit. Fiecare bucata o dam prin nuca macinata.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Putem folosi in loc de nuca, nuca de cocos sau alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

09.01.2015, 21:22

Ce buna e!

Rocsi 1

09.01.2015, 21:39

Una din prajiturile mele preferate

dantes 1

10.01.2015, 11:00

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tavalita in nuca de cocos