Tarta mediteraneeana cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2011 | 7791 vizualizari

 

Tarta mediteraneeana cu branza este o tarta sarata (by Ruxy), cu un blat extraordinar de gustos, cu feta, masline si branza de capra...ce poate fi servita perfect ca aperitiv sau ca fel principal...

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr feta
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de iaurt
  • 2 linguri de apa minerala
  • 300 gr faina
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 500 gr iaurt
  • 200 gr branza capra maruntita
  • 2 linguri faina
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 160 gr masline
  • o tava rotunda de tarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mediteraneeana cu branza:

Prepararea blatului:

Se pun ingredientele pentru blat in vasul de framantat mai putin faina si bicarbonatul. Se introduce mixerul vertical si se mixeaza pana devine totul o crema( se poate mixa si cu mixerul obisnuit), Se pune faina amestecata cu bicarbonat si se framanta un aluat foarte bun , foarte manevrabil( ca o plastelina, asta chiar e o placere). Se strange aluatul intr-o bila, se infaineaza usor( cu f putina faina) si se modeleaza mai bine, apoi se infasoara in folie de prospetime si se da la rece pana facem umplutura.

Prepararea umpluturii:

Punem la mixer ouale cu putina sare si mixam doua trei minute, apoi adaugam si iaurtul, faina, sarea branza maruntita si verdeata.

Scoatem blatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu putin unt si tapetata cu foaie de copt. Blatul se intinde intr-un minut direct in tava foarte usor, avand grija sa urcam cu el si putin pe peretii tavii. Intepam cu furculita blatul din loc in loc si adaugam umplutura.

Decoram cu masline...daca avem fara samburi e perfect, daca nu, punem cu tot cu samburi pentru un aspect frumos si avem grija cand o servim( sa nu cumva sa uitam).

O dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Va asigur ca tarta mediteraneeana cu branza e delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mediteraneeana cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

14.10.2011, 22:36

la favorite cu ea.........plaaaaaaaaaaaaace................

Panacris 1

16.02.2016, 14:47

RuxyRux 1

16.02.2016, 16:56

Pe la arhive Cristinica?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ardei si ceapa