Tarta mediteraneeana cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2011 | 4701 vizualizari

 

Tarta mediteraneeana cu branza este o tarta sarata (by Ruxy), cu un blat extraordinar de gustos, cu feta, masline si branza de capra...ce poate fi servita perfect ca aperitiv sau ca fel principal...

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr feta
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de iaurt
  • 2 linguri de apa minerala
  • 300 gr faina
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 500 gr iaurt
  • 200 gr branza capra maruntita
  • 2 linguri faina
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 160 gr masline
  • o tava rotunda de tarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mediteraneeana cu branza:

Prepararea blatului:


Se pun ingredientele pentru blat in vasul de framantat mai putin faina si bicarbonatul. Se introduce mixerul vertical si se mixeaza pana devine totul o crema( se poate mixa si cu mixerul obisnuit), Se pune faina amestecata cu bicarbonat si se framanta un aluat foarte bun , foarte manevrabil( ca o plastelina, asta chiar e o placere). Se strange aluatul intr-o bila, se infaineaza usor( cu f putina faina) si se modeleaza mai bine, apoi se infasoara in folie de prospetime si se da la rece pana facem umplutura.


Prepararea umpluturii:


Punem la mixer ouale cu putina sare si mixam doua trei minute, apoi adaugam si iaurtul, faina, sarea branza maruntita si verdeata.


Scoatem blatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu putin unt si tapetata cu foaie de copt. Blatul se intinde intr-un minut direct in tava foarte usor, avand grija sa urcam cu el si putin pe peretii tavii. Intepam cu furculita blatul din loc in loc si adaugam umplutura.


Decoram cu masline...daca avem fara samburi e perfect, daca nu, punem cu tot cu samburi pentru un aspect frumos si avem grija cand o servim( sa nu cumva sa uitam).


O dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Va asigur ca tarta mediteraneeana cu branza e delicioasa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mediteraneeana cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

14.10.2011, 22:36

la favorite cu ea.........plaaaaaaaaaaaaace................

Panacris 1

16.02.2016, 14:47

RuxyRux 1

16.02.2016, 16:56

Pe la arhive Cristinica?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de jumari