Aperitiv budinca cu sunca si ardei

de merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2015 | 30524 vizualizari

 

Este o budinca aperitiv, delicioasa si aspectuoasa, cu o multitudine de culori, mai ales daca folosim si oua de tara sa obtinem acel galben intens. Reteta aceasta am ales-o din categoria Aperitive cu personalitate, de pe minunatul blog al Victoriei Gabriela - Vicky cea draga mie, care are retete bune si prezentari frumoase.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 6 linguri făină
  • 300 g șuncă
  • 2 buc ardei gras, roșu
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • un praf sare
  • un praf piper
  • un praf cimbru
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv budinca cu sunca si ardei:

Taiem sunca presata in cubulete mici.


Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri.


Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.


Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele si omogenizam din nou.


Urmeaza patrunjelul verde, sunca presata si ardeiul.


Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt sau ulei si intindem compozitia de budinca in ea.


Dam forma cu budinca la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pana cand budinca se rumeneste frumos la suprafata.


Lasam budinca sa se raceasca usor, apoi o rasturnam pe o planseta si inlaturam hartia de copt.


O portionam rece, pentru a se taia frumos.


Servim budinca cu ketchup sau cu o cana de iaurt, la micul dejun sau de ce nu, la cina.


Dar o putem servi si ca aperitiv la o masa de sarbatoare si cu siguranta ne vom incanta si musafirii.



 

TIPS-URI

1

Recomand sa se unga hartia de copt, pentru ca am eu o experienta in care aceasta s-a lipit de o astfel de budinca, neavand grasime in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca cu sunca si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

23.09.2015, 01:37

Ce culori . Felicitari !!!Afirm si confirm: cea mai potrivita proportie oua-faina -smantana

Xandrinne 1

18.12.2015, 20:51

Ce bunatate!!

kytz 1

12.01.2017, 16:42

Ce colorit frumos! Sigur e o bunătate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu "reciclate"