Caltabos

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2009 | 31289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc tocata
  • 100 gr. Orez
  • 100 ml apa
  • 2 cepe mari
  • 1 lingurita piper macinat
  • 3 foi de dafin
  • 2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
  • 1 lingurita sare pentru carne
  • 4 mate de caltabos de 50 cm fiecare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Se caleste ceapa cca 2 minute in ulei.
se spala orezul si se pune la inmuiat in apa calduta pentru approx.10 minute.
Se amesteca carnea cu orezul si cu ceapa calita, se pune piper macinat 1 lingurita
si 1 lingurita de sare.
Se amesteca bine.
Din aceasta compozitie se umplu matele de caltabos.
Intr-o tava punem cei 4 caltabosi, apa cat sa ii cuprinda, dar sa nu ii depasseasca,
ii ungem cu ulei, punem foile de dafin si putina sare.
Incingem cuptorul la 200 grade si lasam caltabosul sa se faca 20-30 minute,
pana se rumeneste pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lily_Musat 1

25.06.2009, 04:39

Draga Oana,
Caltabosul nu plesneste. Nu il intepi deloc. Se rumeneste frumos la cuptor, fara sa il fierbi in prealabil. Este foarte bun la gust.Incearca si vei vedea.

vickyduta 1

21.01.2011, 23:11

Sunt topita dupa caltabos, superb

Geanina87 1

13.12.2013, 07:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spirale din foietaj cu branza si chimen.