cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI285
Retete / Sosuri

Sos Tahini

In Sosuri la 2 Mai 2014

Punem intr-un bol pasta de tahin si turnam cate putin apa rece, pana ajungem la consistenta dorita. Eu il folosesc mai gros. Apoi adaugam sucul de lamaie , sare, piper si pisam usturoiul. Tocam fin ardei iute si il adaugam la sos (pentur iubitorii de picant). Eu am servit alaturi la pita/paine...

Sos spaniol

In Pt. peste la 2 Mai 2014

Inainte de a prepara pestele la gratar e bine sa tinem acest sos la rece in frigider cca 1 ora. Tocam fin ceapa, zdrobim usturoiul si tocam fin coriandrul (sua patrunjelul). Adaugam ulei de masline de buna calitate si punem sare, piper si putina boia de ardei rosu. Punem putin otet si servim...

Pasta de legume la borcan

In Sosuri la 2 Mai 2014

Legumele se curata si se tau cuburi si le punem toate in tocatorul de la robot. Mixam bine pana legumele devin maruntite. Amestecam cu sare si ulei de masline. Punem intr-un borcan curat si dam la frigider, avand grija sa fie bine inchis.

Sos bechamel

In Sosuri la 2 Mai 2014

- Intr-o cratita mica punem margarina la incalzit putin si adaugam faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi turnam laptele treptat , amestecand cu un tel pana se ingroasa. Punem sare, putin piper alb si nucsoara rasa.Cand s-a ingrosat ca o budinca este gata. 

Sos pentru pizza

In Sosuri la 12 Apr 2014

- punem in blender rosiile din conserva cu sucul de pe ele, frunzele proaspete de busuioc, putin ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobit cu lama cutitului si mixam bine cu robotul. - intr-o craticioara punem ceapa tocata fff marunt cu ulei de masline sa se caleasca si apoi adaugam sosul...

Piri-piri

In Sosuri la 6 Mar 2014

Taiem coditele la piri-piri si le punem in blender adaugand uleiul de masline.  Mixam foarte bine pana ardeii se piseaza si devine un sos ca o maioneza. Il turnati intr-un borcan si se pune la pastrare. Veti vedea ca se va lichefia si va deveni ca un ulei cu chilli in el. Cu cat il tineti...

Sos Jindungo Angolan

In Sosuri la 26 Sep 2013

- Ardeiul iute se spala bine si se pune intr-un mojar si se piseaza bine pana devine ca o pasta. Trebuie sa folositi ardei proaspeti rosii . Aveti grija ca este foarte iute si sa nu va frecati la ochi cu mainile. Cand e pe jumate pisat adaugati ceapa tocata marunt si continuati pana devine o...

Maioneza rapida

In Sosuri la 27 Iun 2013

- In paharul de la blender adaugam ouale, sare, mustar si uleiul si mixam cu blenderul , pana devine cremos, tare. La final adaugam suc de lamaie sau otet.  Se face foarte repede si iese foarte buna.

Afisate 1 - 8 din 8 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]