CONCURS: IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2019

cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE502
PRIETENI299
Retete

Stufat de iepure

In Iepure la 24 Ian 2021

Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde tocat marunt,cimbru si rozmarin, putin ulei de masline  si vin alb. Acoperim si lasma peste noapte...

Pasta de jumari Smalek

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2020

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari. Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si  merele decojite si razuite. Zdrobim cu lingura de lemn, amestecand si...

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

In Dulciuri la 20 Dec 2020

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare, mierea, zaharul, scortisoara si feniculul. Punem la fiert pe aragaz, amestecand cu o lingura....

Desert fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 6 Dec 2020

E bine sa pregatim aluatul de furseuri cu cateva ore inainte de a le coace. Eu am facut cu o seara inainte. Am mixat bine untul, adaugand zaharul, coaja rasa de la lamaie si esenta de lamaie. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, apoi turnam sucul de la lamaie si lima. La final...

Desert fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 29 Noi 2020

E bine sa pregatiti compozitia cu ceva timp inainte. Se lasa la rece cel putin cateva ore, eu am preparat cu o seara inainte si a doua zi le-am copt. Topim ciocolata cu untul (eu le-am topit in microunde, amestecand), apoi se lasa putin sa se raceasca, omogenizand cu grija compozitia. Batem...

Osso Buco alla Milanese

In Vita la 29 Noi 2020

Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim  stufatul.     Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit...

Orez cu sparanghel si chiftelute

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2020

Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana. Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt...

Paste negre cu somon si sos pesto

In Paste la 15 Sep 2020

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre.  Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se prajesc in tigaia gratar (fara ulei). Cand sunt gata, se faramiteaza in bucati potrivite. Intr-o...

Supa crema de linte rosie

In Supe la 15 Sep 2020

Supa asta e foarte simplu de facut si la mirodenii, puteti modifica dupa gustul fiecaruia. Intr-o oala am pus la calit ceapa tocata marunt cu ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat si el marunt si am lasat sa se caleasca putin toate impreuna. Am pus apoi...

Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

In Mancaruri cu carne la 14 Sep 2020

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.  Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am...

Desert Banana bread cu curmale

In Prajituri la 23 Aug 2020

Zdrobim cu furculita bananele si le amestecam cu vanilia, oul batut si apoi adaugam untul topit si uleiul de arahide (sau de cocos). Separat amestecam ingredientele uscate: faina,zaharul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul, sarea si praful de copt. Cu un tel omogenizam si adaugam la restul...

Vita cu sos de ciuperci

In Vita la 1 Aug 2020

Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru. Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron. Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu  ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se...

Mojito cu suc de pepene verde

In Bauturi la 31 Iul 2020

Treceti prin storcatorul de fructe lebenita si puneti deoparte sucul. In paharul de Mojito punem lime taiat in cubulete -puteti pune mai mult daca e prea mica; aduagam un varf de lingurita de zahar (alb sau brun)-zdrobim bine sa iasa tot sucul, adaugam frunzele de menta rupte putin -amestecam...

Desert Mousse de lime

In Dulciuri la 31 Iul 2020

Desertul asta e de vis, mai ales cand e vara si cald. Se poate face cu lime dar si cu lamaie. Si puteti varia cantitatea de suc de lime in functie de gusturile fiecaruia. Eu am folosit coaja de la 3 lime si sucul doar de la 2-mi-a fost frica sa nu fie prea acru.  Intr-un castron am...

Sarmale cu varza murata de vara

In Porc la 31 Iul 2020

Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza  in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem...

Supa de dovleac cu smantana

In Supe/Ciorbe la 13 Iul 2020

Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare. In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin). ...

Tarta cu bacon si sparanghel

In Mancaruri de legume la 28 Iun 2020

Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala  desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500...

Mojito

In Cocktail la 26 Iun 2020

Intr-un pahar mare punem lima taiata in bucati, spalata in prealabil (taiem pe lungime-apoi in sferturi si sferturile in jumate ). Adaugam zaharul galben si apoi menta rupta putin cu mana, zdrobim bine. Eu am ceva special cu care se zdrobeste lima pentru coctailuri-vedeti in fotografii. ...

Salata cu somon afumat si quinoa

In Salate la 25 Iun 2020

Fierbem quinoa, jumate cana de quinoa se spala ff bine in apa rece si fierbem cu 1 pahar mare de apa pt cca 15 minute. Apoi racim. Fierbem ouale tari. Asamblam salata cu toate ingredientele reci: mixul de salata verde, rosiile cherry, branza taiata cunulete, somonul desfacut fasii, surimi...

Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate

In Porc la 25 Iun 2020

Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze. Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea...

Orez cu peste si creveti

In Peste la 31 Mai 2020

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti congelati, ii lasam sa ii preparam abia la sfarsit.  Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt...

Desert branzoici

In Dulciuri la 31 Mai 2020

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat. ...

Desert chec in trei culori

In Prajituri la 31 Mai 2020

Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina amestecata cu praf de copt.  Pregatim o forma de chec si o ungem cu margarina si o pudram cu faina;...

Salata cu creveti si surimi

In Salate la 31 Mai 2020

Salata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite. Crevetii se decongeleaza la temperatura camerei si ii frigem in putin ulei de masline, usturoi si ardei iute. Dam deoparte sa se...

Orez cremos cu sparanghel si bacon

In Mancaruri de legume la 13 Mai 2020

Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume. Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare putin, sa nu fie lemnoase tulpinile. Il taiem apoi in bucati dupa preferinta. Dar partea mai lemnoasa,...

Desert prajitura de portocale

In Prajituri la 10 Mai 2020

Cum spuneam in introducere e o reteta ff simplu de facut si nu e nevoie de prea multe ingrediente. In vas am amestecat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocale. Le-am mixat putin, am adaugat apoi restul ingredientelor: sucul de portocale, uleiul si faina amestecata cu fermentul. Am...

Sarmale cu piept de pui si ciuperci

In Pui la 9 Mai 2020

Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata.  Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul. Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si...

Bob cu carne de porc si carnati

In Porc la 26 Apr 2020

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se...

Desert prajitura cu capsuni

In Prajituri la 26 Apr 2020

Separam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul ,praufl de copt stins cu zeama de lamaie si apoi turnam la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o...

Dorada la cuptor

In Peste la 24 Apr 2020

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am presarat cu sare, piper alb, ulei de masline si suc de lamaie proaspat. Am acoperit tava cu folie si am...

Afisate 1 - 30 din 502 retete    
Concurs - Reteta anului 2020

Postari recente

publicat la 24.01.2021

Stufat de iepure

publicat la 20.12.2020

Pasta de jumari Smalek

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Concurs - Reteta anului 2020
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro