Mac and cheese (macaroane cu branza)

de cristeena20 in Paste, 5 Iun 2021 | 5148 vizualizari

 

Clasica reteta americana Mac and cheese e de fapt o reteta de macaroane cu diferite tipuri de branza. AM mancat in diverse locuri dar nu m-a convins-considerand ca e putin grea . Dar de curiozitate, am incercat reteta lui Jamie Oliver. Am respectat fIecare pas si ingredient - a iesit o minunatie! -cremoasa si delicioasa! O recomand, dar atentie, e important sa repsectati ingredientele si pasii.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de unt
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • macaroane mici
  • 100 gr branza cheddar, 100 gr branza raclette sau gruyerre, 100 gr parmezan
  • sare, piper, 1 lta mustar
  • Pentru crumble: putin bacon, pesmet de paine proaspat, usturoi, ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mac and cheese (macaroane cu branza):

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de faina si amestecam astfel incat sa fie absorbita de ceapa .Turnam un litru de lapte,amestecand cu grija.Lasma sa fiarba la froc mic putin -intre timp fierbem pasta-de obicei macaroane micute -macaroni; fierbem pe jumate -odoar 5 minute; 

Intre timp razuim branzeturile-branza cheddar,raclette (sau gruyerre) si parmezan.

Punem deoparte si din apa in care au fiert pastele.SI strecuram apoi macaroanele.

In cratita (care a fost luata d epe foc) cu sosul alb adaugam branzeturile, 1 lingurita de mustar englezesc, , putin din apa de la paste s anu fie prea gros si aduagam pastele-amestecam cu grija si punem intr-o forma rezistenta la foc si punem inca branza razuita deasupra (am oprit putina din amestecul razuit initial)

Dam la cuptor pentru 30 minute-apoi scoatem si presaram cu crumble de pesmet cu bacon (punem in tigaie la prajit bacon -panchetta daca aveti tocat marunt marunt cu ulei de masline si ulei fr masline-prajim bine si aduagam apoi paine facuta pesmet-amestecma bine.prajim pana capata culoare si dam iar la cuptor sa se rumeneasca la gratin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mac and cheese (macaroane cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

cristeena20 1

07.06.2021, 13:35

Multumesc

oanapl 1

07.06.2021, 15:31

Ce apetisantă e! Am trecut-o pe lista cu "de făcut". Trebuie s-o încerc și eu.

mirela0911 1

20.06.2021, 21:16

Si pe mine ma bantuiau genul asta de macaroane!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu kaizer si smantana