Desert fursecuri cu lamaie

de cristeena20 in Dulciuri, 6 Dec 2020 | 5888 vizualizari

 

Inca reteta delicioasa de fursecuri inspirata de la Laura Nechita. In perioada asta a sarbatorilor de iarna fursecurile sunt ceva obligatoriu in casa. Fursecurile denumite si crinkles  sunt o alta varianta a retetei publicata anterior. 

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • putina sare
  • 1 lamaie+1 lime
  • esenta de lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 lta de praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pt tavalit
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu lamaie:

E bine sa pregatim aluatul de furseuri cu cateva ore inainte de a le coace. Eu am facut cu o seara inainte.

Am mixat bine untul, adaugand zaharul, coaja rasa de la lamaie si esenta de lamaie. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, apoi turnam sucul de la lamaie si lima. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o spatula.

Acoperim cu folie de plastic si dam la rece pentru cateva ore.

Scoatem aluatul din frigider si facem bilute cu mana, apoi le dam prin zahar tos si apoi prin zahar praf.

Asezam bilutele la distanta una de alta in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180ºC) pt 13-15 minute.

Scoatem fursecurile cu grija si le lasam sa se raceasca. Devin crocante deasupra si pufoase in interior. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata "cu nectarine