Bezele umplute cu cremă de nuci

de Panacris in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 2753 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar delicioase macarons:) Dar m-am ”desumflat” rapid, când am parcurs rețeta Liei :D, și am mers pe ceva clasic, rapid și simplu. Nu au fost ele super vedete de poză, dar vă asigur că au fost foarte delicioase! :) Aaaa, am uita au fost la mare căutare în seara de An Nou! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezele:
  • albuș de ou 4 bucăți,
  • · nucă măcinată 200 g,
  • · zahăr pudră vanilinat 250 g,
  • · colorant alimentar,
  • · miez de nucă grosier.
  • Pentru cremă:
  • · ouă 3 bucăți,
  • · zahăr tos 150 g,
  • · ciocolată cu lapte 100 g,
  • · cacao 2 linguri,
  • · esență de rom,
  • · frișcă lichidă 200 ml,
  • · lapte 150 ml,
  • · zahăr vanilinat 1 plic,
  • · nucă măcinată cca. 50 g,
  • · făină 2 linguri cu vârf,
  • · unt 100 g.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele umplute cu cremă de nuci:

Albușurile se bat energic cu un praf de sare, zahărul pudră vanilinat, până se obține o masă cremoasă. Apoi se adaugă nuca măcinată, aromele și se amesteca usor până se înglobează toate ingredientele.Compoziția obținută se imparte în două, în una dintre ele se adaugă câteva picături de colorant alimentar. Într-o tava specială, în cazul meu o formă din silicon, unsă cu unt, se pune câte o lingură din compoziție. Se pune la copt in cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mic cu ușa întredeschisă, cca. 60 de minute, pentru fiecare tavă.


Pentru cremă, într-un vas cu fundul triplu, ceaun sau vas special de fiert lapte se pun topit laptele, frișca și ciocolata. Între timp ouăle (tot întregi!) se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, făina și pudra de cacao și se adaugă ușor în amesetcul de mai sus, amestecându-se continuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 15 minute la foc mic, până ce se obține o cremă mai groasă. Se dă crema la rece. După ce s-a răcit, se adaugă ușor, ușor la untul bătut în prealabil.


După ce s-au încorporat bine cele două compoziții, se adaugă esența de rom și nucile măcinate. Bezelele obținute se ung cu cremă și se unesc între ele, apoise rulează prin miez de nucă măcinat! ;)


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

puteți folosi și coloranți naturali.

2

miezul de nucă se poate înlocui cu miez de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele umplute cu cremă de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Cris2711 1

06.01.2014, 20:47

diaconta 1

07.01.2014, 09:27

sunt "precisa" ca au fost foarte bune

Panacris 1

07.01.2014, 13:28

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bezele cu nuca de cocos(Kokosmakronen)