Tocanita de vaca

de cristeena20 in Vita, 5 Iun 2021 | 3256 vizualizari

 

Reteta asta e de fapt clasicul ragu italian, facut cu carne de vitel sau vaca ,gatita lent si mult ca sa fie carnea moale si frageda. Se poate servi dupa plac-noua ne place cu paste fierte in sosul de la tocanita.

 

INGREDIENTE

  • 500-800 gr carne de vaca
  • Pentru marinat: sare, piper, usturoi pisat, foaie de dafin, cimbru, ulei de masline, vin rosu.
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1-2 tije de telina
  • 3-4 rosii din conserva
  • pasta de rosii
  • ulei de masline,sare, piper
  • 1 pahar de vin rosu
  • supa de vita
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vaca:

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la marinat.

Punem intr-o cratita ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit-cand a prins culoare adaugam morcovul, telina tocate cubulete ; aduagam apoi rosiile maruntite si ele, apoi cand s-au inmuiat frumos aduagam si pasta de rosii. Aduagam carnea si lasam sa se rumeneasca cateva minute-aduagam si chilli picant daca va place. 

TUrnam marinata de la carne si aoi un pahar de vin rosu. Lasam sa scada putin si apoi turnam supa de vita. 

Se fierbe la foc mic pana se inmoaie frumos caenea si se desface usor. Carnea asta e foarte gustoasa dar trebuie sa aveti rabdare sa o gatiti lent di bine. Aduagati in timpul fierberii supa sau apa. 

Serviti cu garnitura dupa gust. Noua ne place cu paste-fierbem in sos pastele :) Dar daca va place cu mamaliga sau pireu e delicioasa.

TIPS-URI

1

De data asta am facut cu carne de taur-si a fost tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vaca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)