Pasta de jumari Smalek

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2020 | 1261 vizualizari

 

E o reteta adusa de sotul meu din Polonia, iar in timp de  iarna e perfecta ca si gustare. 

 

INGREDIENTE

  • Slanina de porc cu carne in sare (slanina neafumata)
  • 1 ceapa
  • 2 mere
  • 2-3 dinti de usturoi
  • maghiran uscat
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de jumari Smalek:

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari.


Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si merele decojite si razuite. Zdrobim cu lingura de lemn, amestecand si cand se topeste bine totul stingem focul. Turnam in borcane si dam la rece. Devine ca o untura cu jumari, servim cu putin fulgi de sare deasupra.

TIPS-URI

1

Puteti face si fara mere, mie mi-a placut varianta originala poloneza cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de jumari Smalek" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sidy 1

22.12.2020, 08:19

Interesanta reteta, dar cred ca trebuie sa fie gustoasa !

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:32

Wow!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:44

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Jumari cu boia si ceapa -la multicooker