Piri-piri

de cristeena20 in Sosuri, 6 Mar 2014 | 7323 vizualizari

 

Acesta este un sos foasrte picant facut din celebri chilli piri-piri, ardei micuti dar foarte iuti. Se poate folosi in mancaruri sau pur si simplu adaugand cateva picaturi la mancarea din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • o gramada de piri-piri rosii proaspeti
  • 1/2 pahar ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piri-piri:

Taiem coditele la piri-piri si le punem in blender adaugand uleiul de masline. 

Mixam foarte bine pana ardeii se piseaza si devine un sos ca o maioneza. Il turnati intr-un borcan si se pune la pastrare. Veti vedea ca se va lichefia si va deveni ca un ulei cu chilli in el. Cu cat il tineti mai mult , cu atat devine mai iute. 

Atentie, nu folositi foarte mult deoarece este foarte puternic.Si folositi-l doar dupa cateva zile de cand il preparati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piri-piri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

07.03.2014, 15:33

vin la tine ))

cristeena20 1

07.03.2014, 19:32

hai laura..iute )ca e iute rau

cristeena20 1

07.03.2014, 19:32

multuemsc!! asta e unul din ingredientele must have in bucatarie..am devenit dependenti

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de ciuperci, cu smantana