Piri-piri

de cristeena20 in Sosuri, 6 Mar 2014 | 7428 vizualizari

 

Acesta este un sos foasrte picant facut din celebri chilli piri-piri, ardei micuti dar foarte iuti. Se poate folosi in mancaruri sau pur si simplu adaugand cateva picaturi la mancarea din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • o gramada de piri-piri rosii proaspeti
  • 1/2 pahar ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piri-piri:

Taiem coditele la piri-piri si le punem in blender adaugand uleiul de masline. 

Mixam foarte bine pana ardeii se piseaza si devine un sos ca o maioneza. Il turnati intr-un borcan si se pune la pastrare. Veti vedea ca se va lichefia si va deveni ca un ulei cu chilli in el. Cu cat il tineti mai mult , cu atat devine mai iute. 

Atentie, nu folositi foarte mult deoarece este foarte puternic.Si folositi-l doar dupa cateva zile de cand il preparati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piri-piri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

07.03.2014, 15:33

vin la tine ))

cristeena20 1

07.03.2014, 19:32

hai laura..iute )ca e iute rau

cristeena20 1

07.03.2014, 19:32

multuemsc!! asta e unul din ingredientele must have in bucatarie..am devenit dependenti

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de rodie