Aluat pentru legume prajite -tempura

de AnaDavid in Sosuri, 13 Oct 2017 | 1890 vizualizari

 

O reteta ușoară și grozavă pentru zilele de vară când toți vrem preparate rapide și usoare. Acest aluat se foloseste pentru legume ca dovlecei, ardei, morcovi, anghinare, frunze de spanac sau mangold, andive sau radicchio. Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat, deoarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.
Este perfect si pentru felii de carne sau pui dar si pentru peste. Cand nu aveti timp sa faceti snitele clasice, reteta asta este perfecta.
Trebuie sa prajim in baie de ulei pentru ca asa temperatura uleiului nu scade cand punem legumele la prajit si asa or sa iasa mai crocante si nu trag ulei in ecces. Temperatura ideala este 180 grade C maxim.

 

INGREDIENTE

ingrediente pentru 500 gr de legume

  • 200 gr apă minerala
  • 200 gr faina alba
  • 2 lingură de ulei de măsline
  • 1 lt ulei floarea soarelui pentru prajit
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 anghinare
  • 1 salata radicchio rosso sau andiva alba.
  • 1 dovlecel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru legume prajite -tempura:

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nu prea gros si nu prea subtire. Lasati 5 minute la o parte si pregatiti legumele.


Se taie anghinarea si andiva in 4 ,dovlecelul si morcovii in fasii lungi de 1 cm grosime si ardeiul in fasii lungi cu 2 cm latime.


Luati cu o furculita ingredientele pe care vreti sa prajiti si le treceti prin aluat.


Puneti in uleiul fierbinte si lasati sa se prajeasca pana devine auriu.


Scoateti legumele si puneti pe un platou, serviti ca aperitiv sau garnitura.

 

TIPS-URI

1

Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat doarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.

2

prajiti cate putine fiecare data, nu aglomerati tigaia pentru ca scade temperatura uleiului si aluatul ramane moale si trage mai mult ulei.

3

prajirea trebuie sa fie cat mai rapida pentru a avea legume cat mai crocante si uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru legume prajite -tempura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Adrianele 1

14.10.2017, 11:18

E din India reteta?

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:27

AnaDavid 1

31.01.2018, 04:31

Nu, este o varianta din multe folosite in Italia. Eu am trait acolo 21 de ani.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salsa picanta cu legume