Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri

de Panacris in Sosuri, 30 Mai 2013 | 3405 vizualizari

 

De fapt e un fel de mâncărică sau mai bine spus ciulama de gulii;) O mâncărică din vremea copilăriei!

 

INGREDIENTE

  • gulie 1 bucată mare sau 2 mai mici,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper alb proaspăt măcinat,
  • mix de verdețuri ( mărar, pătrunjel, coriandru),
  • smântână cca. 4 linguri,
  • făină albă de grâu cca. 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri:

Gulia și ceapa se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa se călește în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, necoprit. Dup ce a devenit translucidă, se adaugă gulia rasă, se asezonează de sare și piper, apoi se completează cu cca. 200 ml. apă rece, se lasă la fiert, acoperit cca. 20 de minute la foc mediu. După ce s-a fiert gulia, se face un sos din smântână și făină, ce se adaugă la gulia scăzută, se lasă cca. 3 minute la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu, ca să nu facă cocoloașe. La final se adaugă verdețurile tocate mărunt, amestecându-se ușor ca să se înglobeze în sos.


Se servește ca atare cu pâine/piure/orez/ sau alături de preparate din carne/pește.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

31.05.2013, 08:26

Buna ciulama!

ANNA_46 1

04.06.2013, 01:03

Mmm....ce bunatate

mihaelar63 1

04.06.2013, 01:51

Parca cu un pic de carnita merge mai bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos de soia preparat in casa-post