sos de ardei cu ciuperci

de iri_iri in Sosuri, 25 Ian 2012 | 2742 vizualizari

 

...in general aceasta reteta se face din gogosari,dar din lipsa de gogosari este bun si cu ardei......acest sos il poti folosi si ca garnitura la fripturi dar si ca mancare pentru zilele de post peste un pilaf sau piure de cartofi!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei si rosii si verzi,
  • 400 ml ulei,
  • 400 ml otet,
  • 500 gr zahar,
  • un borcan de bulion de 400 gr,
  • 5 linguri mustar,
  • 2 kg de ciuperci,
  • sare si piper boabe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA sos de ardei cu ciuperci:

Se iau ardeii si se curata, apoi se spala si se taie fidelute.


Intr-o oala de tuci se pune uleiul, otetul, zaharul si piperul boabe la fiert . Cand a dat in clocot se adauga ardeii si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate fierti.


Separat se curata ciupercile si se spala si apoi se oparesc, dupa care se strecoara de apa si se taie cubulete. Ciupercile astfel taiate se adauga peste ardei , dupa care se adauga bulionul si apoi mustarul. Se lasa la fiert pana se leaga, formandu-se ca un sos. Dupa gust se adauga sare.


Pofta buna la sos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "sos de ardei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

25.01.2012, 22:34

faina reteta!!

MotanLaOale 1

25.01.2012, 23:20

Lau 1

26.01.2012, 10:12

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu sos de ardei si rosii