Sos Jindungo Angolan

de cristeena20 in Sosuri, 26 Sep 2013 | 3653 vizualizari

 

Este un sos picant (foarte picant) care se serveste la mancaruri . Este varianta sosului iute de piri piri dar facut in casa...se folosesc doar cateva picaturi.

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti jindungo rosii (sau ardei piri-piri) proaspeti (cca 2 pumni)
  • 1 ceapa medie
  • ulei de masline cat cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Jindungo Angolan:

- Ardeiul iute se spala bine si se pune intr-un mojar si se piseaza bine pana devine ca o pasta. Trebuie sa folositi ardei proaspeti rosii . Aveti grija ca este foarte iute si sa nu va frecati la ochi cu mainile. Cand e pe jumate pisat adaugati ceapa tocata marunt si continuati pana devine o pasta groasa rosie. Turnati intr-un borcan si adaugati ulei de masline cat cuprinde .


- Acest sos iute se foloseste in mancaruri pentru a le face picante sau deasupra unei fripturi. Atentie...doar cateva picaturi sunt suficiente. Aceasta pasta tine mult timp si cu timpul devine tot mai iute...


- Daca nu gasiti acei ardei iuti ce exista aici, cu siguranta pot fi inlocuiti cu alte tipuri de ardei iuti, rosii.

 

TIPS-URI

1

In poze aveti 2 tipuri de ardei..cei mai mari sunt jindungo , ceilalti sunt piri-piri. Eu ii prefer pe aia jindungo. Reteta facuta aici este cu primii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Jindungo Angolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

26.09.2013, 19:53

Sotului meu i-ar placea la nebunie daca e super picant

Rocsi 1

26.09.2013, 22:17

Super

simona72 1

01.10.2013, 08:50

Super bune si folositiare sosurile iuti!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Eros Pista