Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe

de RODIMUR in Mancaruri de post, 19 Ian 2018 | 2921 vizualizari

 

E zi de post, așa că m-am gândit să fac o mâncare pe care am mai făcut-o în urmă cu ceva timp, când am găsit-o pe net. Este o pastă ușoară și plăcută, care seamănă puțin cu zacusca și pe care, prin modificările pe care le-am făcut în rețetă și prin condimentele puse am transformat-o în ceva și mai bun, foarte aromat, cu iz oriental.
Pentru acest preparat am folosit legume puse la conservat în congelator.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei kapia copți
  • 300 grame de fasole boabe
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de oțet balsamic
  • 1 linguriță de sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe:

Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să coaceți ardeii proaspeți, să-i curățați de coji și să-i lăsați să se scurgă bine de zeamă.


Fasolea boabe se alege, se spală și se fierbe în două ape, după ce a stat 2-3 ore la înmuiat în apă fierbinte. (Se pune fasolea la fiert, de două ori, în apă fierbinte, nu rece.)


Când fasolea a fiert, se scurge de apă, se lasă la răcorit și apoi se curăță de pielițe.


Se pune fasolea, răcită și decojită în blender și se mixează bine.


Ardeii copți se taie mărunt și se blenduiesc și ei.


Se amestecă fasolea mixată, cu pasta de ardei copți, usturoiul tăiat mărunt și cu toate condimentele. Se mixează bine compoziția, adăugându-se uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui și oțetul balsamic. Se uniformizează compoziția și pasta se poate servi.


Se servește rece, pe pâine prăjită, sau nu.

TIPS-URI

1

Dacă nu ați pus din timp fasolea la înmuiat, o puteți înmuia rapid, în 2-3 ore. Alegeți, apoi spălați fasolea și puneți-o într-o oală, cu multă apă fierbinte. Acoperiți oala cu un capac și abia după 2-3 ore puteți scurge apa și pune fasolea la fiert, dar numai cu apă fierbinte.

2

Fasolea se fierbe de două ori, dar numai cu apă fierbinte. Dacă veți folosi apă rece, fasolea se va întări.

3

Scurgeți bine ardeii copți, înainte de a-i mixa, pentru ca pasta să nu fie apoasă.

4

Este bine să tăiați mărunt ardeii copți pentru a scurta timpul de blenduire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RODIMUR 1

20.01.2018, 22:57

Da, Cris! Și eu mi-am amintit de ea și am zis că merită s-o pun în practică, pentru că am multe legume la congelator...Cu plăcere!

elucubratiiculinare 1

21.01.2018, 08:41

RODIMUR 1

21.01.2018, 09:19

Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu mango (fără coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

Cataif cu nuca

pe 12.06 la 21:37

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu mango (fără coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

Cataif cu nuca

pe 12.06 la 21:37

RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu cuburi de soia