Sos rosu usturoiat

de Bucataras Diana in Conserve, 30 Aug 2017 | 9002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei gras rosu/kapia
  • 5 kg rosii
  • 5 capatani usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos rosu usturoiat:

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu usturoiul.Punem sosul de rosii si usturoi intr-o oala la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam si ardeii, potrivim gustul de sare si lasam sa dea cateva clocote.Punem sosul in borcane sterilizate, acoperim cu putin ulei si fierbem borcanele la bain-marie cca 20 de minute.

Le lasam sa se raceasca incet, acoperite cu paturi apoi le depozitam la loc racoros. Pofta buna!

TIPS-URI

1

servim cu friptura, cu placinte cu carne sau pur si simplu pe paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rosu usturoiat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza la murat