danielaR

1

Bucataras
incepator

Hulste

Bucataras din 20.08.2013

RETETE58
PRIETENI79
Retete / Dulciuri

tort aniversar 1 an bucataras

In Torturi la 20 Aug 2014

incepem cu blaturile: Toate se prepara la fel, doar difera cantitatile de ingrediente. Asadar, separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, batem pana iese o bezea tare, adaugam apa, apoi galbenusurile si la urma faina. In momentul in care adaugam faina, amestecam...

Mucenici

In Dulciuri la 25 Iun 2014

Punem faina intr-un bol, deasupra drojdia, sarea si zaharul, margarina. Incalzim laptele si il punem peste amestecul cu faina. Adaugam si galbenusurile si zeama stoarsa dintr-o lamaie. Amestecam si framantam un aluat foarte elastic. Cand se desprinde de pe maini mai framanatam 1 minut timp in...

Pere cu vanilie si ciocolata

In Dulciuri la 12 Iun 2014

Intr-o oala punem la fiert perele cu zaharul si esenta de vanilie.de cand incepe apa sa clocoteasca mai lasam maxim 10 min numai cat sa intre esenta in pere In alta cratita punem ciocolata la topit cu unt si lapte.scoatem perele fierte si le scaldam in ciocolata,lasam la rece 2 ore Te...

Mere cu ciocolata

In Dulciuri la 17 Apr 2014

Am pus merele intr-un vas yena plin cu apa.le-am dat la cuptor(care era fierbinte) pt 10min maxim 15,numai cat sa fiarba merele.sunt gata atunci cand incep sa crape Intr-un ceaunel am topit tableta de ciocolata cu 50 ml lapte peste care am adaugat scortisoara. Dupa ce merele au fiert le...

Cheesecake cu capsuni -reteta nr 50

In Dulciuri la 17 Apr 2014

Amestecam pesmetul cu biscuitii macinati cacao scortisoara si zahar. Adaugam untul si framantam.bila rezultata o dam la rece 10-15 min Intre timp hidratam gelatina cu putina apa.dupa ce s-a inmuiat o punem pe foc sa se dizolve bine.atentie nu lasam sa fiarba gelatina.o lasam la foc numai...

Tarta cu mere

In Prajituri la 16 Apr 2014

Faina o amestecam cu zaharul si drojdia. Framantam un aluat nelipicios cu laptele caldut Intre timp curatam merele de coaja. Le dam pe razatoarea mare si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Nu lasam mult la calit pt a nu se "fleoscai" merele Am uns forma de copt cu putin...

Invartita cu mere

In Dulciuri la 9 Apr 2014

Faina am amestecat-o cu drojdia si zaharul.Am pus apa si am framantat un aluat molicel pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am curatat merele de coaja.Le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari si am pus intr-o tigaie la calit.Adaugam scortisoara si zaharul.Am lasat la calit 10 min ...

Waffles inimioare

In Dulciuri la 31 Mar 2014

Oul il amestecam cu zaharul. Adaugam apa minerala, apoi iaurtul si faina. Aluatul rezultat trebuie sa fie lichid ca si la clatite  Coacem in forma de wafers Eu am avut forma de inimioare Dupa ce le-am copt le umplem cu Finetti si gem  Pofta buna

Prajitura in 3 culori

In Prajituri la 31 Mar 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma si apoi adaugam zaharul. Punem si uleiul, iar la urma faina si praful de copt. Scoatem intr-un alt bol jumatate din aceasta compozitie si adaugam cacao in ea Punem in tava mai intai compozitia alba iar peste ea intindem uniform...

Foi cu bulion si crema de gris

In Prajituri la 24 Mar 2014

Aluatul se pregateste astfel Bulionul il amestecam cu uleiul,adaugam zaharul,grisul,scortisoara,praful de copt si la urma faina,trebuie sa iasa un aluat potrivit nici tare nici moale dar nelipicios Intre timp punem laptele la fiert.Adaugam zaharul si grisul in ploaie.Lasam 2 min la foc dupa...

Guguluf cu nuci

In Prajituri la 24 Mar 2014

Separam galbenusurile de albusuri Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adauagam treptat zaharul,apoi galbenusurile,uleiul,faina si la sfarsit praful de copt Luam separat 2 linguri din aceasta compozitie si adaugam in ea cacaoa. Ungem forma de guguluf cu unt Punem aluatul alb...

Pasca cu orez si branza

In Prajituri la 12 Noi 2013

blatul : Untul il frecam cu zaharsi putina sare.adaugam gaLbenusul si smantana. Punem si faina si praful de copt.Framantam un aluat nelipicios pe care il dam la rece 20 min Crema de branza :amestecam branza cu cascavalul.Punem zeama de lamaie,zaharul si galbenusurile Orezul il fierbem...

Tort diplomat

In Torturi la 9 Sep 2013

Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit Se bate frisca cu zahar. Dupa ce s-a racit...

Briose pufoase cu visine din aluat de pandispan

In Prajituri la 6 Sep 2013

Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul dar si zaharul vanilat Separat batem galbenusurile cu ulei si punem aceasta compozitie peste compozitia cu albusuri. Adaugam faina si praful de copt. Punem in forme de briose 3/4 de...

Tarta cu branza si visine

In Prajituri la 26 Aug 2013

Luam formele de tarta si le ungem cu margarina. Din aluatul de foietaj decupam rotunduri si le punem in forme.le coacem 10min la foc moderat. Intre timp pregatim umplutura pt tarte. Ouale,branza,smantana,esenta,zaharul le mixam. Visinele le scoatem pe un servet sa se scurga de zeama....

Rulada cu branza

In Prajituri la 21 Aug 2013

Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si apoi praful de copt. Se da la cuptor pt 15 min la 180 grade Scoatem tava din cuptor si dezlipim blatul usor fara a se rupe. Pe foaia de copt pe care am copt blatul...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 16.10.2014

Sushi cu ton

publicat la 22.09.2014

Cartofi umpluti

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]