Foi cu bulion si crema de gris

de danielaR in Prajituri, 24 Mar 2014 | 2799 vizualizari

 

inspirata de la master chef...si pofta multa..

 

INGREDIENTE

  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri de gris sau pesmet
  • 5 linguri zahar brun
  • un praf de copt
  • 2 linguri scoartisoara(pentru cei carora nu le place scortisoara o pot inlocui cu cacao)
  • faina cat cuprinde

pt umplutura

  • 1 litru lapte
  • 8-10 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 400 gr gem de prune sau cirese( eu am pus jumatate de prune si jumatate de cirese)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de gris:

Aluatul se pregateste astfel


Bulionul il amestecam cu uleiul,adaugam zaharul,grisul,scortisoara,praful de copt si la urma faina,trebuie sa iasa un aluat potrivit nici tare nici moale dar nelipicios


Intre timp punem laptele la fiert.Adaugam zaharul si grisul in ploaie.Lasam 2 min la foc dupa care luam de pe foc.Adaugam untul si lasam deoparte


Aluatul astfel obtinut il impartim in 4.Cele 4 foi le coacem pe fundul tavii 10 min la foc potrivit


Eu am copt foile pe fundul tavii cele mai mari a cuptorul(deci tava patrata)



Dupa ce am copt foile asamblam prajitura.Punem foaie apoi umplutura de gris-foaie-gem-foaie-umplutura de gris


Se lasa cam jumatate de zi/noapte sa se odihneasca pt a se inmuia foile


E ceva simplu,delicios si gustul acestei prajituri ne aduce aminte de copilarie


Spor la treaba!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.03.2014, 10:52

Delicioasa prajiturica asta

simona72 1

25.03.2014, 11:04

MIUTA 1

28.03.2014, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide