Tort diplomat

de danielaR in Torturi, 9 Sep 2013 | 4357 vizualizari

 

aceasta e reteta mamei mele cu care nu da gres niciodata :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani lapte
  • 1 cana si jumatate de zahar(sau mai putin daca nu vreti tare dulce)
  • 3 gelatine Dr Oetker
  • fructe dupa placere,eu am folosit fructe gata taiate din compot
  • 500 gr frisca
  • 150 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit


Se bate frisca cu zahar.


Dupa ce s-a racit crema de oua o amestecam cu frisca


Fructele le scoatem din compot si le punem pe un servet la scurs


Gelatina se hidrateaza cu zeama de compot in care au fost fructele.Apoi se pune pe baie de aburi pt a se dizolva.o punem apoi in amestecul de frisca si crema de oua


Intr-o tava rotunda ornam fundul tavei cu fructe dupa imaginatie,apoi punem crema apoi iar fructe iar crema pana punem toata crema.


Eu am pus deasupra si un blat de pandispan.Se pot pune piscoturi pt cine doreste


Se da la rece.Cand s-a intarit tortul se punem pe un platou dar se invarte astfel ca fata sa fie cea ornata cu fructe si dedesubt piscoturile sau pandispanul


Am mai ornat cu putina ciocolata rasa si moturi de frisca


Delicios zic eu :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Panacris 1

09.09.2013, 12:42

AnyCostescu 1

09.09.2013, 15:42

Hmmmm super bunnnn

simona72 1

09.09.2013, 16:16

O feliuta vreau si eu....super a iesit!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Desert diplomat cu piscoturi