Tort diplomat

de danielaR in Torturi, 9 Sep 2013 | 4224 vizualizari

 

aceasta e reteta mamei mele cu care nu da gres niciodata :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani lapte
  • 1 cana si jumatate de zahar(sau mai putin daca nu vreti tare dulce)
  • 3 gelatine Dr Oetker
  • fructe dupa placere,eu am folosit fructe gata taiate din compot
  • 500 gr frisca
  • 150 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit

Se bate frisca cu zahar.

Dupa ce s-a racit crema de oua o amestecam cu frisca

Fructele le scoatem din compot si le punem pe un servet la scurs

Gelatina se hidrateaza cu zeama de compot in care au fost fructele.Apoi se pune pe baie de aburi pt a se dizolva.o punem apoi in amestecul de frisca si crema de oua

Intr-o tava rotunda ornam fundul tavei cu fructe dupa imaginatie,apoi punem crema apoi iar fructe iar crema pana punem toata crema.

Eu am pus deasupra si un blat de pandispan.Se pot pune piscoturi pt cine doreste

Se da la rece.Cand s-a intarit tortul se punem pe un platou dar se invarte astfel ca fata sa fie cea ornata cu fructe si dedesubt piscoturile sau pandispanul

Am mai ornat cu putina ciocolata rasa si moturi de frisca

Delicios zic eu :)

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat-0
Tort diplomat-1

COMENTARII (9)

Panacris

Panacris 1

09.09.2013, 12:42

AnyCostescu

AnyCostescu 1

09.09.2013, 15:42

Hmmmm super bunnnn

simona72

simona72 1

09.09.2013, 16:16

O feliuta vreau si eu....super a iesit!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!