Tort cu morcovi

de ralu_river in Torturi, 11 Dec 2012 | 1886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 4 oua mari
  • - 340 gr zahar
  • - 500 gr morcovi rasi
  • - 300 ml ulei
  • - 135 gr zahar brun
  • - 2 lgt esenta vanilie
  • - un plic praf de copt
  • - 250 gr faina
  • - 1 lgt bicarbonat
  • - scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir SAU mix condimente pentru prajituri
  • - 150 gr nuci tocate
  • - 150 gr stafide
  • - un varf cutit sare.
  • Crema:
  • - 340 gr crema de branza (Hochland, Apetito) - la temperatura camerei
  • - 110 gr unt - la temperatura camerei
  • - 2 lgt esenta vanilie
  • -o lgt esenta lamaie
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 250 gr zahar pudra.
  • Pentru ornat:
  • - fulgi de migdale
  • - nuci tocate
  • - fasii de morcov
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcovi:

Se mixeaza ouale cu cele 2 tipuri de zahar, dupa care se toarna incet uleiul, in timp ce inca mixeaza. Se adauga apoi esenta de vanilie si morcovii rasi, nucile si stafidele si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina cu sare, praf de copt, bicarbonat si condimentele si se adauga peste celalalt amestec, se mai mixeaza o data si se pune apoi intr-o tava cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina (diametru - 28 cm), la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cu gratarul pe mijloc, pentru 30-40 de minute.


Cat timp sta blatul la cuptor, se prepara crema de branza, mixand toate ingredientele. Dupa ce blatul se raceste, se taie in jumatate, se unge blatul de jos cu jumatate din crema, se adauga celalalt blat peste, dupa care se unge si acesta cu restul de crema, avand grija sa il ungem si pe margini.


Se decoreaza cu fulgi de migdale, fasii de morcovi si nuci taiate.


Este delicios, numai bun pentru serile de iarna :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

12.12.2012, 20:47

suna bine dar trebuie incercat

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 16:44

miki_a 1

07.10.2015, 17:24

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi