Tort cu morcovi

de ralu_river in Torturi, 11 Dec 2012 | 1802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 4 oua mari
  • - 340 gr zahar
  • - 500 gr morcovi rasi
  • - 300 ml ulei
  • - 135 gr zahar brun
  • - 2 lgt esenta vanilie
  • - un plic praf de copt
  • - 250 gr faina
  • - 1 lgt bicarbonat
  • - scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir SAU mix condimente pentru prajituri
  • - 150 gr nuci tocate
  • - 150 gr stafide
  • - un varf cutit sare.
  • Crema:
  • - 340 gr crema de branza (Hochland, Apetito) - la temperatura camerei
  • - 110 gr unt - la temperatura camerei
  • - 2 lgt esenta vanilie
  • -o lgt esenta lamaie
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 250 gr zahar pudra.
  • Pentru ornat:
  • - fulgi de migdale
  • - nuci tocate
  • - fasii de morcov
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcovi:

Se mixeaza ouale cu cele 2 tipuri de zahar, dupa care se toarna incet uleiul, in timp ce inca mixeaza. Se adauga apoi esenta de vanilie si morcovii rasi, nucile si stafidele si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina cu sare, praf de copt, bicarbonat si condimentele si se adauga peste celalalt amestec, se mai mixeaza o data si se pune apoi intr-o tava cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina (diametru - 28 cm), la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cu gratarul pe mijloc, pentru 30-40 de minute. 

Cat timp sta blatul la cuptor, se prepara crema de branza, mixand toate ingredientele. Dupa ce blatul se raceste, se taie in jumatate, se unge blatul de jos cu jumatate din crema, se adauga celalalt blat peste, dupa care se unge si acesta cu restul de crema, avand grija sa il ungem si pe margini.

Se decoreaza cu fulgi de migdale, fasii de morcovi si nuci taiate. 

Este delicios, numai bun pentru serile de iarna :)

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

mamaieelena

mamaieelena 1

12.12.2012, 20:47

suna bine dar trebuie incercat

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 16:44

miki_a

miki_a 1

07.10.2015, 17:24

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!