Tort diplomat "Valentine's Day"

de Petrutac in Torturi, 14 Feb 2013 | 3476 vizualizari

 

M-am gandit sa fac un tort pentru sotul meu, de Valentine's Day. Cum cel mai mult iubeste tortul diplomat, am incercat sa-l fac in forma de inimioara. Sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 750 ml frisca
  • 30 g gelatina (3 pliculete)
  • 400 gr zahar
  • 1 cutie compot ananas
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • 2 lamai
  • piscoturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat "Valentine's Day":

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu 300 gr zahar. Se adauga zeama de la compot si se pune la foc mic pana se dizolva zaharul (nu se fierbe). Separat se pune gelatina in 200 ml apa rece , se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga peste galbenusuri.


Se bat albusurile spuma cu zaharul (100 gr ) si zaharul vanilat.


Se bate frisca spuma, dupa care se formeaza compozitia finala: se taie fructele cubulete mici, se amesteca galbenusurile cu albusurile , frisca, coaja si zeama de lamaie si ananasul.


Se pune tortul intr-o forma de copt (cu folie alimentara) . Se pun piscoturi pe margine, crema si piscoturi deasupra (de preferat, inmuiate in lapte/sirop).


Se lasa la rece 12 ore si apoi se orneaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat "Valentine's Day"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

14.02.2013, 18:53

Foarte fain arata!!
BIne ai venit!

Rocsi 1

14.02.2013, 20:21

Bine ai venit

Petrutac 1

17.04.2013, 10:22

va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06