Prajitura cu morcov

de - Andreea - in Prajituri, 16 Aug 2015 | 11783 vizualizari

 

D-e-l-i-c-i-o-a-s-a !!! Data viitoare insa voi mari cantitatea de morcov ...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g morcov
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina alba tip '00'
  • 30 gr nuca
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov:

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu ouale si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima  pana ce devin spuma si s-au deschis la culoare iar zaharul s-a topit . 

Adaugam laptele, uleiul si un varf de sare si mixam in continuare. 

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea cu gauri mari. Nuca o maruntim. 

Adaugam morcovii si nuca in bolul cu compozitia de oua si mixam bine. 

Separat amestecam faina si praful de copt si le punem in bol.Amestecam cu grija cu miscari de jos in sus. 

Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si punem compozitia .

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute . 

Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se racoreasca, o taiem cuburi si servim . 

TIPS-URI

1

Nuca poate fi inlocuita cu migdale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu morcovi si mere