Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 31 Aug 2023 | 4430 vizualizari

 

Am tot zis ca postez si varianta tatareasca a supei Shurpa.
O supa revigoranta simplu de gatit si foarte buna .
La aceasta supa toate legumele se taie bucati mari.
In alte zone se scoate carnea pe un platou si se mananca separat de aia probabil unii o prefera ca supa antimahmureala.
 Pentru Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa avem nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de berbecut, rosii, cartofi, ardei, morcovi, ceapa, verdeata.
Varianta uzbeka o gasiti aici.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa
  • 500 g de carne berbecut portionata in bucati potrivite
  • 3- rosii taiate bucati mari
  • 5 cartofi potriviti
  • un ardei gras
  • un morcov mare
  • 2 cepe
  • o foaie dafin
  • cateva boabe de piper
  • Verdeata dupa gust (marar,patrunjel,frunze coriandru)
  • Sare piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa:

 Iata cum se prepara Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Carnea am spalat-o si am pus-o intr-o oala cu apa rece si am pus-o pe foc.

Dupa ce a clocotit putin, cam 3 minute, am clatit carnea si i-am schimbat apa.

Am adaugat o ceapa intreaga, foaia de dafin, boabele de piper si am lasat-o la fiert.

Am testat cu o furculita carnea si cand furculita a intrat usor in carne, am scos ceapa intreaga, am adaugat morcovul taiat rondele si am lasat la fiert cam 8 minute,apoi am adaugat cealalta ceapa tocata semiluna si cartofii bucati mari.

Cand cartofii s-au fiert, am adaugat rosiile taiate bucati mari felii si ardeiul gras taiat tot bucati mari.

Am lasat la foc mic inca 10 minute.

Supa este gata.

Se serveste cu verdeata preferata si ardei iute.

Vezi si reteta de Supa ruseasca de peste.

 

TIPS-URI

1

Aceasta supa se fierbe la foc domol

2

De preferat carnea sa fie de miel,b atal sau berbecut

3

Durata fierberii a carnii este in functie de carne.

4

Cu cat carnea este mai fragida, cu atat durata de fieerbere este mica.

5

Daca aveti carne cu os, atunci cand carnea este fiarta, inlaturati oasele de pe carne si strecurati supa in care a fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz