Mucenici

de danielaR in Dulciuri, 25 Iun 2014 | 2634 vizualizari

 

nu e nici o sarbatoare...dar mi s-a facut o pofta de mucenici si am facut si eu...pentru prima oara zic ca mi-a iesit ceva super bine...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic deojdie
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 100 gr margarina
  • 1 lingurita ulei
  • 250 gr miere de albine
  • 200 gr nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Punem faina intr-un bol, deasupra drojdia, sarea si zaharul, margarina. Incalzim laptele si il punem peste amestecul cu faina. Adaugam si galbenusurile si zeama stoarsa dintr-o lamaie. Amestecam si framantam un aluat foarte elastic. Cand se desprinde de pe maini mai framanatam 1 minut timp in care adaugam uleiul. Lasam la crescut

Dupa ce a crescut impartim aluatul in bilute. Intindem biluta in 2 fasii si incepem sa impletim, facem mai intai un colacel dupa care il transformam intr-un opt.

Ungem cu ou si dam la cuptor la foc mediu.

Intre timp facem un sirop din miere si apa calduta. Cand mucenicii sunt rumeniti ii dam prin siropul de miere si prin nuca macinata. Ies moi si deliciosi.

Spor la trebusoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti