Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos

de LadyCrs in Dulciuri, 27 Mai 2012 | 2540 vizualizari

 

Am găsit blat de cataif fără să îl caut măcar...într-un loc numit Halta Traian ( e o zona cu depozite din Cța)

 

INGREDIENTE

  • blat de cataif
  • un plic crema de ciocolată de la dr Oetker ( + o esență rom)
  • 250 ml lapte
  • frișcă lichidă ( 500 ml)
  • sirop ( format din apă, esență de vanilie, zahăr, zahăr vanilat)
  • fulgi de cocos
  • 4 linguri zahăr pudră
  • o ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos:

Preparăm siropul într-o olicică mai mare ( încât sa însiropăm bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop...să fie cât mai dulce că e mai bun, deci puneți atâta zahăr cât considerați și gustați). Eu am însiropat blatul cu ajutorul unei linguri și pe alocuri nu a patruns până la fund siropul așa ca voi să nu faceți ca mine, ci să puneți într-o tavă siropul și să îl scufundați ușor( dar nu uităm de el acolo..că altfel se face terci). Frișca am bătut-o și am adăugat esența și am lăsat-o la frigider. Crema am pregătit-o cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahăr pudră, mixând-o până s-a închegat. Apoi am ornat blatul cu crema, nuca de cocos și frișca...iar nucă de cocos și am răzuit ciocolată. Simplu, răcoros și bun :)

 

TIPS-URI

1

îl lăsăm la frigider câeva ore înainte de a-l servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

iri_iri 1

28.05.2012, 23:49

place

mihaelar63 1

30.05.2012, 17:21

Wow

RuxyRux 1

30.05.2012, 17:22

Imi place mult! precis e deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu mere caramelizate