Crema de zahar ars

de Bunica in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 1694 vizualizari

 

Am pofta de ceva dulce.Ce e mai rapid decat "Crema de zahar ars"?O las sa se raceasca si apoi o pun la frigider,daca mai ramane;)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar tos
  • 800 ml. lapte
  • arome dupa gustul fiecaruia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars.

Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte le-am pus la fiert,pana se topeste zaharul.

Am adaugat si celelalte 400 ml. lapte,pentru a se raci.

Cele 8 oua le-am amestecat cu telul si apoi am turnat laptele cu zaharul peste oua.

Am pus aromele si am repartizat amestecul in forme.

Le-am dat la cuptor pentru 40-45 de minute.

Se rastoarna pe farfurie cand s-a racit.

 

 

TIPS-URI

1

Formele le-am pus in tava patrata a agragazului in care am pus apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3
Crema de zahar ars-4
Crema de zahar ars-5
Crema de zahar ars-6
Crema de zahar ars-7
Crema de zahar ars-8
Crema de zahar ars-9
Crema de zahar ars-10
Crema de zahar ars-11

COMENTARII (33)

mihaelar63

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:48

Buni ce ai aici ? Vai ce tentatie

Rux

Rux 1

14.05.2013, 09:20

Buniiii cum am ratat minunatia asta?

loredanaaa

loredanaaa 1

14.05.2013, 21:42

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!