Crema de zahar ars

de Bunica in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 4102 vizualizari

 

Am pofta de ceva dulce.Ce e mai rapid decat "Crema de zahar ars"?O las sa se raceasca si apoi o pun la frigider,daca mai ramane;)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar tos
  • 800 ml. lapte
  • arome dupa gustul fiecaruia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars.

Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte le-am pus la fiert,pana se topeste zaharul.

Am adaugat si celelalte 400 ml. lapte,pentru a se raci.

Cele 8 oua le-am amestecat cu telul si apoi am turnat laptele cu zaharul peste oua.

Am pus aromele si am repartizat amestecul in forme.

Le-am dat la cuptor pentru 40-45 de minute.

Se rastoarna pe farfurie cand s-a racit.

 

TIPS-URI

1

Formele le-am pus in tava patrata a agragazului in care am pus apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:48

Buni ce ai aici ? Vai ce tentatie

RuxyRux 1

14.05.2013, 09:20

Buniiii cum am ratat minunatia asta?

loredanaaa 1

14.05.2013, 21:42

ce bine arata

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu măsline și vegetale

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere