Cozonac cu nuca

de Catalina L in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 4566 vizualizari

 

Astazi 1 décembrie este Ziua națională a României.Cu aceasta ocazie va propun o reteta traditionala romaneasca - Cozonac cu nuca.
Acest desert a fost ales pentru a reprezenta România în cadrul inițiativei Café Europa in Austria, pentru Ziua Europei in 2006 .

 

INGREDIENTE

Aluat:

- 350 gr făină

- 40 gr zahăr

-1 pliculet de drojdie uscata

- 13 cl de lapte cald

- 80 g unt moale

- 2 oua

- 1 pachetel de zahăr vanilat

- 1 vârf de cuțit de sare

Umplutura:

-100 g de nuci macinate

- 1 lingura de cacao

- 2-3 linguri de zahăr

- 1 albus de ou

- 3 linguri de lapte

- esenta de rom

- 40 g stafide

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si adaugati laptele ramas treptat. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

Pregătiți umplutura:
Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare.

Se amesteca nucile macinate cu cacaoa, zahărul, esența de rom și laptele.

Incorporam albusul de ou batut amestecand usor de sus in jos. Adaugam stafidele.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Se taie fâșii subtiri pe partea de jos a dreptunghiului. Se impletesc 2 cate 2.

Pe partea superioară punem umplutura. Rulam pana la partea de aluat tăiat.

Luați fiecare tresă și o dati peste ruloul format cu umplutura (vezi fotografiile).

Asezati cozonacii pe o tava cu hartie de copt si lasati-i sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180*C.

Ungeti cu galbenus de ou si decorati

Se coace timp de aproximativ 30 de minute.

Serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă ......... hummmmmmmmmm

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

02.12.2015, 11:19

Foarte bun cozonacul nostru traditional! Ma bucur ca am vazut (la tine) o alta forma de prezentare!

mirela0911 1

02.12.2015, 20:28

Bun, da' bun de tot!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:39

Arata minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac ca la mama acasa