tort aniversar 1 an bucataras

de danielaR in Torturi, 20 Aug 2014 | 2432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/2 praf de copt
  •  Al 2 lea blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru al treilea:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/4 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 cutie mascarpone
  • 250 gr zahar
  • 200 gr gem de caise
  • Pentru decor cirese din compot si fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort aniversar 1 an bucataras:

incepem cu blaturile:


Toate se prepara la fel, doar difera cantitatile de ingrediente. Asadar, separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, batem pana iese o bezea tare, adaugam apa, apoi galbenusurile si la urma faina. In momentul in care adaugam faina, amestecam cu o lingura pentru ca blatul sa iasa aerisit, punem si praful de copt.


Intindem in tava si coacem aproximativ 10 min.


Asa coacem toate cele 3 blaturi. Le lasam la racit.


Budinca o facem dupa instructiunile de pe plic. O lasam la racit.


Cand e rece adaugam mascarponele si amestecam tot cu o lingura sau o paleta pana ce se omogenizeaza complet.


Montam tortul:


Punem un blat alb apoi crema de budinca cu mascarpone, apoi blatul de cacao peste care punem gemul de caise, apoi ultimul e blatul facut dintr-un singur ou, peste care punem tot crema de budinca cu mascarpone.


Ornam cu fulgi de ciocolata si cirese.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "tort aniversar 1 an bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

21.08.2014, 09:27

Felicitari!

Rocsi 1

26.08.2014, 18:27

La multi ani!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort