tort aniversar 1 an bucataras

de danielaR in Torturi, 20 Aug 2014 | 5098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/2 praf de copt
  •  Al 2 lea blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru al treilea:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/4 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 cutie mascarpone
  • 250 gr zahar
  • 200 gr gem de caise
  • Pentru decor cirese din compot si fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort aniversar 1 an bucataras:

incepem cu blaturile:

Toate se prepara la fel, doar difera cantitatile de ingrediente. Asadar, separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, batem pana iese o bezea tare, adaugam apa, apoi galbenusurile si la urma faina. In momentul in care adaugam faina, amestecam cu o lingura pentru ca blatul sa iasa aerisit, punem si praful de copt.

Intindem in tava si coacem aproximativ 10 min.

Asa coacem toate cele 3 blaturi. Le lasam la racit.

Budinca o facem dupa instructiunile de pe plic. O lasam la racit.

Cand e rece adaugam mascarponele si amestecam tot cu o lingura sau o paleta pana ce se omogenizeaza complet.

Montam tortul:

Punem un blat alb apoi crema de budinca cu mascarpone, apoi blatul de cacao peste care punem gemul de caise, apoi ultimul e blatul facut dintr-un singur ou, peste care punem tot crema de budinca cu mascarpone.

Ornam cu fulgi de ciocolata si cirese.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "tort aniversar 1 an bucataras" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata