Tort Kodrit Kadir

de andreea123 in Torturi, 20 Ian 2011 | 7316 vizualizari

 

Kodrit Kadir este un tort foarte renumit de origine araba cu crema de caramel.
Este foarte uşor de pregatit si foarte delicios. Asa ca va arat Kodritul meu...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g de zahar
  • 5 linguri de zahar
  • 900 ml de lapte
  • 100 ml de ulei
  • 100 g de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • esenta de vanilie si de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Se face o compozitie din 5 oua intregi batute bine cu 200 g de zahar (pus treptat), esenta de vanilie si 800ml de lapte (pus treptat).


Compozitia pentru blat se face dintr-un ou batut bine cu zaharul ramas (pus treptat), restul de lapte (pus treptat), uleiul (pus treptat), faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt, cacaoa si putina esenta de rom.


Se ia o cratita cu Ø 26cm in care se topesc 5 linguri de zahar, iar peste zaharul putin racit se adauga compozitia de vanilie, apoi direct in mijlocul cratitei se toarna compozitia pentru blat (blatul se va ridica la copt).


Se coace la 180°C timp de 40min.


Se lasa la racit, apoi se intoarce cratita (tot siropul de caramel rezultat va fi absorbit de blat).


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Giana 1

30.10.2014, 11:40

Suna tentant, sper sa-mi iasa si mie acest tort

Panacris 1

02.04.2015, 08:08

Giana 1

21.12.2015, 10:30

Din pacate nici mie nu mi-a reusit. Blatul parca a ramas crud, la gust era f bun.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Rigo Jancsi