Desert tort diplomat

de Alinutza80 in Torturi, 28 Mar 2012 | 49267 vizualizari

 

Aveam pofta de tort diplomat, dar nu am facut niciodata, asa ca aseara am incercat si a iesit foarte bun. Baiatul meu cel mare a spus ca imi da nota 10+!

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina foi
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 pachet mare piscoturi
  • fructe la alegere (eu am pus 1 cutie compot de ananas, 3 kiwi si 1 portocala)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut.


Fructele din compot se pun la scurs, iar cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert la bain-marie. Se adauga o lingura de faina si se mesteca pana se ingroasa.


Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.


Se bate frisca cu intaritorul, albusurile cu un praf de sare.


Dupa ce crema se raceste se adauga frisca, apoi albusurile si se mesteca incet.


Se imbraca in celofan umezit o cratita destul de inalta. Piscoturile se trec prin sucul de fructe si se imbraca peretii cratitei. Se asaza fructe pe fundul cratitei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi insiropate in suc de fructe.


Se acopera cratita si se lasa la rece (eu l-am facut aseara si l-am taiat a doua zi).


Se rastoarna pe un platou, punand platoul peste cratita si intorcand foarte repede.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Alinutza80 1

07.05.2012, 15:05

Multumesc!

gaby_gabytza 1

16.12.2013, 18:16

Aurelia 07_07 1

16.12.2013, 20:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata