Tort

de brunetica in Torturi, 19 Oct 2011 | 3162 vizualizari

 

un tort delicios, usor si bun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua , 
  • 6 linguri de ulei , 
  • 1 cana zahar , 
  • 1 cana faina pentru torturi , 
  • 1pliculet praf copt , 
  • apa de trandafiri , 
  • sare .    
  • Siropul
  • 500 ml. apa , 
  • 250g. zahar , 
  • apa de trandafiri .  
  • Crema
  • budinca de capsuni .
  • Ornat
  • fructe de padure , 
  • frisca naturala , 
  • floricele de martipan , 
  • bilute din zahar , 
  • sirop roz pentru scris , 
  • colorant alimentar roz , 
  • pisicuta de zahar hello kitti , 
  • ciocolata rasa , 
  • imagine din martipan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pentru inceput pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zagarul si il incorporam cu albusurile, adaugam faina cernuta si praful de copt si le amestecam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa de trandafiri sa rezulte o crema si le adaugam la restul compozitiei, amestecam bine cu mixerul pentru a se incorpora toate bine . Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 de minunte, incercati blatul cu scobitoarea sa vedeti cand este copt. Cuptorul trebuie sa fie incalzit .


Pentru sirop:


Intr-o oala punem apa cu zaharul si lasam la foc pentru a se topi zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam apa de trandafiri si lasam la racit.


Pentru ornat


Batem frisca naturala cu mixerul pana se ingroasa si adaugam colorantul alimentar roz , la cat de intensa culoare dorim sa obtinem atat colorant adaugam si amestecam bine cu mixerul. Frisca o dam la frigider pentru 20-30 de minunte, pentru a se raci si a ne fi mai usor la ornat.


Crema:


Budinca o preparam dupa instructiunile de pe plic.


Cand blatul este copt si racit il taiem in doua. O jumatate de blat il asezam pe un platou si il insiropam, adaugam budinca si o intindem pe tot blatul, in mod proportional cu ajutorul unei spatule , dupa care adaugam fructele de padure( de preferinta sa fie proaspete nu congelate). Adaugam si jumatatea de blat ramasa o insiropam si incepem sa o ornam cu frisca. Dupa ce l-am terminat de ornat cu frisca incepem sa il ornam cu ornamentele scrise mai sus dupa gustul si placerea fiecaruia.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

jolygina 1

22.10.2011, 22:55

gaby_gabytza 1

10.12.2011, 16:19

wow ce superrr arata

brunetica 1

11.12.2011, 08:30

Multumesc Jolygina
Multumesc Antici_gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de bezea cu fructe