Tarta cu branza de vaci si fructe

de Aliii in Torturi, 26 Iun 2013 | 11239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de faina
  • 150 de grame de unt
  • un praf de sare
  • 8-9 linguri apa rece
  • 400 de grame branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 100 de grame de iaurt natural
  • 100 de grame de zahar
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingurita coaja de portocala
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • un plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaci si fructe:

Pentru blat: se amesteca faina cu untul si cu sarea pana se omogenizeaza.Sfarama bucatelele de unt, amestecand in acelasi timp prin faina.Nu framanta prea mult untul cu faina,deoarece acesta o va acoperi si apa nu se va mai absorbi.Adauga pe urma apa rece,pana se formeaza aluatul.Inveleste-l in folie si da-l la frigider cel putin 30 de minute.Dupa ce s-a racit,intinde-l cu sucitorul pe blatul de lucru,iar mai apoi pune-l in tava de tarta,presand usor cu mainile pentru a-i da o forma.Mai lasa-l la rece inca 15-20 de minute,timp in care pregatesti crema.

Pentru crema:Amesteca intr-un bol branza de vaci,smantana,iaurtul,zaharul,coaja de lamaie si de portocala,zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Dupa 20 minute,scoti aluatul de la frigider si torni crema.

Se introduce la cuptorul incins la aprox.170 de grade,pentru o ora-o ora si 10 minute.

Dupa ce se raceste,se orneaza cu fructe. (eu am folosit visine si zmeura)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaci si fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe rapida (video)